Er zijn ruim negentig stands met een grote verscheidenheid aan aantrekkelijke artikelen in het Spuidorp.
Er zijn ruim negentig stands met een grote verscheidenheid aan aantrekkelijke artikelen in het Spuidorp. (Foto: Jaarmarkt Oud-Beijerland)

Plezierig snuffelen langs kramen op de Jaarmarkt

Oud-Beijerland - Als ober verklede artiesten die met kliko's muzikale kunsten vertonen, een dixielandbandje dat tussen het publiek marcheert, steltlopers die op hoge houten palen hun behendigheid laten zien, diverse optredens van zangkoren en de plaatselijke muziekvereniging De Bazuin. Allemaal zetten ze zaterdag 9 september alle registers open om de Jaarmarkt muzikaal luister bij te zetten.

De Jaarmarkt trekt al meer dan twintig jaar een stroom aan bezoekers naar het centrum van Oud-Beijerland. Geen wonder, want er zijn dan ruim negentig stands met een grote verscheidenheid aan aantrekkelijke artikelen te vinden.

Streekmarkt

Extra dimensie aan de Jaarmarkt geeft de streekmarkt waar ambachtelijke streekproducten worden aangeboden. Dit onderdeel van de Jaarmarkt werd drie jaar geleden toegevoegd en was direct een succes. Reden voor de Evenementencommissie deze agrarische streekmarkt ook dit jaar weer aan de Jaarmarkt toe te voegen. "Leuk is dat we met deze markt met streekproducten kunnen benadrukken dat we in een agrarisch gebied wonen. De Hoeksche Waard levert veel meer streekproducten dan wij denken", zegt Adri de Groot, mede-coördinator van de commissie.

Biersommelier

Zo zijn er onder meer aardbeien, frambozen, honing, zelfbereide jams, schapenkaas, broodproducten en planten uit de eigen regio te vinden. Bijzondere producten als olijfolie, paling en gedroogde vruchten zorgen voor de nodige variatie. Een extra attractie is de aanwezigheid van de Beijerlandse biersommelier die over veel kennis van bieren beschikt. Natuurlijk ook over de biersoorten die in de Hoeksche Waard worden gebrouwen.

Disco-springkussen

De vele kramen van de jaarmarkt zijn gevuld met een keur aan sfeerartikelen voor in en rondom de woning, sieraden, sokken, lederwaren en heel actueel zijn demonstraties en informatie over verfraaiing en verzorging van nagels. Kinderen kunnen zich uitleven op een glijbaan en een disco-springkussen op het Molenplein.

Programma

Het programma:

- De Klikkos treden op van 12.30 tot 16.30 uur,
- het Afrikakoor zingt om 14.00 uur bij het Oude Raadhuis, om 14.45 uur bij de Kop van de Vliet en om 15.30 uur bij de ingang van de Veilingpassage,
- de Bazuin speelt van 15.30 tot 16.30 uur naast het Oude Raadhuis,
- de Polderzangers zingen van 14.00 tot 14.45 uur en van 15.15 tot 15.45 uur op het Molenplein en
- band Colours speelt in de Veilingpassage.

(Tekst: Sieka Romeijn-Hedmann)

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox