In de tuin van Maasheim onthulde burgemeester Borgdorff met de bewoners een beeld van de Bijbelse persoon David met de harp. Ook is een grote harp geplaatst die door de bewoners bespeelbaar is.
In de tuin van Maasheim onthulde burgemeester Borgdorff met de bewoners een beeld van de Bijbelse persoon David met de harp. Ook is een grote harp geplaatst die door de bewoners bespeelbaar is. (Foto: Adullam gehandicaptenzorg)

Nieuwe woonlocatie Adullam geopend

Puttershoek - Burgemeester André Borgdorff heeft vrijdag in Puttershoek samen met bewoners de nieuwe woonlocatie Maasheim van Adullam Gehandicaptenzorg geopend.

Vanwege de steeds groter wordende vraag naar identiteitsgebonden zorg in de regio Puttershoek, is zeven jaar geleden besloten om te gaan bouwen aan een nieuwe woonlocatie, naast het bestaande dagactiviteitencentrum en kinderdagcentrum van Adullam in Puttershoek.

Gewone huizen

Op deze nieuwe woonlocatie is ruimte voor 35 bewoners met zeven logeerplaatsen. De bewoners en deelnemers zijn blij met de nieuwe woonlocatie en met de andere faciliteiten. Want zowel de buiten- als de binnenkant zien eruit als gewone huizen. Het bestaande dagactiviteitencentrum is gerenoveerd en groter gemaakt; daar is nu ruimte voor 55 deelnemers. Bij het kinderdagcentrum is de groepsindeling aangepast en is meer spelmateriaal aanwezig.

David met de harp

In de tuin van Maasheim onthulde burgemeester Borgdorff met de bewoners een beeld van de Bijbelse persoon David met de harp. Het tekent David als profeet, die het volk onderwijst. Ook is een grote harp geplaatst die door de bewoners bespeelbaar is.

Intensieve zorg en begeleiding

In Maasheim kunnen mensen met een verstandelijke beperking wonen, leren en werken. Daarnaast wordt 24 uur per dag en zeven dagen per week intensieve zorg- en begeleiding geboden. "De bewoners hebben een grote behoefte aan nabijheid, duidelijkheid en voorspelbaarheid. Vanuit onze identiteit werken we aan het herstel en het ervaren van het gewone leven van onze bewoners", laat zorgorganisatie Adullam weten.

Winkel en lunchroom

Bij Maasheim is ook de nieuwe winkel en lunchroom EigenWijze geopend. Deze worden gerund door mensen met een verstandelijke beperking. Adullam: "Zij hebben hier een volwaardige werkplek en zijn er erg trots op om klanten te mogen bedienen. Mensen kunnen hier onder andere terecht voor een kopje koffie, koek en huisgemaakte lunchgerechten." In de winkel verkoopt EigenWijze stijlvolle en stoere accessoires, originele cadeautjes voor verschillende gelegenheden en ambachtelijke producten. Verder worden producten uit de eigen Bakkerij & Chocolaterie De Likkepot verkocht.

Adullam

Adullam is een groeiende, identiteitsgebonden organisatie voor het bieden van gehandicaptenzorg. De Bijbel, samen met de Drie Formulieren van Enigheid, stempelt die identiteit en is het richtsnoer voor haar normen en waarden. Adullam verleent binnen 16 zorglocaties zorg aan ruim 445 zorgvragers. Meer informatie over deze zorgorganisatie is te vinden op www.adullamzorg.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox