Foto: Café GEZIeN

Eerste bijeenkomst Café GEZIeN rond het thema 'Ieder kind is anders'

Puttershoek - Café GEZIeN is een initiatief van de gemeenten in de Hoeksche Waard om voor (groot)ouders en verzorgers die te maken hebben met jeugdhulp, een plek te creëren waar ze andere ouders, professionals en gemeentefunctionarissen kunnen ontmoeten om kennis, tips en ervaringen te delen rondom de problemen die zij ervaren.

De eerste door drie jeugdteams en een groep ouders georganiseerde bijeenkomst is op woensdag 13 september 2017 en heeft als thema 'Ieder kind is anders!'

Onzekerheden en zorgen

Soms is een kind anders en zijn er kenmerken zichtbaar van bijvoorbeeld ASS (autisme), AD(H)D, dyslexie, dyscalculie, McDD en NLD. Soms is een kind anders omdat het niet reageert op de opvoedmethode die bij andere kinderen wel succesvol blijkt. Ouders, grootouders en verzorgers ervaren onzekerheden, zorgen en hebben veel vragen, waarvan ze niet weten bij wie ze daarmee terecht kunnen. Juist daarvoor is Café GEZIeN in het leven geroepen.

Kennis en ervaringen

Tijdens de eerste Café GEZIeN komt vanuit de Stichting Jeugdteams Zuid-Holland Zuid een gedragswetenschapper spreken over het onderwerp 'Ieder kind is anders!'. Een moeder spreekt als ervaringsdeskundige en een jeugdprofessional informeert over de mogelijkheden in de Hoeksche Waard. Het is de bedoeling dat tijdens Café GEZIeN heel veel kennis en ervaring wordt uitgewisseld, waar ouders met zorgen weer mee verder kunnen.

Samenwerken is vermenigvuldigen

Café GEZIeN moet door en voor ouders worden. "Zodat zij elkaar gaan ondersteunen, want alles zelf doen is optellen, samenwerken is vermenigvuldigen", onderstreept Café GEZIeN het belang van de bijeenkomsten.

De eerste Café GEZIeN is op woensdag 13 september 2017 en vindt van 19.30 tot 21.00 uur plaats in De Drie Lelies in Puttershoek. De bijeenkomst is voor alle belangstellenden vrij toegankelijk.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox