Het plan een superverwendag te organiseren overtuigde de jury om de prijs aan de cliënten van Cavent toe te kennen.
Het plan een superverwendag te organiseren overtuigde de jury om de prijs aan de cliënten van Cavent toe te kennen. (Foto: Cavent)

CZ Verwenprijs voor cliënten Cavent

Numansdorp - Delen loont! Dat bleek dinsdag 12 september 2017 bij de prijsuitreiking van de CZ Verwenzorgprijs in Goes. Zorg delen is zorg geven; dat was kortweg het motto van de bewoners van Cavent Numansdorp toen ze hun idee voor de Verwenzorgprijs instuurden. Zorg delen is zorg geven; is dus nu ook wat zij gaan doen met het gewonnen prijzengeld.

Op 28 oktober 2017 gaan de Caventers de bewoners van verzorgingshuis De Buitensluis in Numansdorp verwennen. Ze houden een high tea en daarbij komen een poppenspeler, een optreden van de Caventband, een dj en een toneeluitvoering. De Caventers maken er een superverwendag van.

Iets voor een ander betekenen

Dit idee overtuigde de jury om de prijs aan de cliënten van Cavent toe te kennen. "Als je zelf afhankelijk bent van zorg, kun je best wat voor een ander betekenen", zegt Lia Stolk van Cavent. Zij ondersteunt de cliëntenraad en heeft samen met hen het winnende plan opgesteld. "Onze cliënten doen al langere tijd activiteiten voor en met bewoners van De Buitensluis. Ze vinden het leuk. Het was dus niet moeilijk ideeën voor zo'n verwendag bij elkaar te krijgen."

Verwenzorgdagen

Zorgverzekeraar CZ geeft in het kader van de Verwenzorgprijs elk jaar een aantal verwenzorgdagen cadeau aan chronisch en ongeneeslijk zieken in de psychiatrie, ouderen- en gehandicaptenzorg. CZ doet dit om aandacht en waardering te geven aan al het goede in de zorg. Uit heel Nederland worden initiatieven ingestuurd.

Trots

Voorzitter van Cavent-cliëntenraad, Ramona Snel is trots. "Er kwamen echt leuke reacties uit de zaal bij de prijsuitreiking. Het is schijnbaar niet zo gewoon dat cliënten dit doen." Ramona Snel kan de mouwen opstropen. Het organiseren van zo'n verwendag is tenslotte een hele opgave.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox