Minne Veldman.
Minne Veldman. (Foto: PR)

Urker organist Minne Veldman geeft concert in Lambertuskerk

Strijen - In de Grote of Sint Lambertuskerk in Strijen verzorgt organist Minne Veldman uit Urk zaterdag 23 september een zeer gevarieerd orgelconcert. Hij speelt werken uit de Duitse en Franse orgelliteratuur afgewisseld met Hollandse koraalmuziek van onder meer Jan en Piet Zwart.

Het concert wordt afgesloten met een koraalfinale van de concertgever zelf met aansluitend samenzang van Psalm 150 vers 1 en 2.

Veelgevraagd concertorganist

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo’n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist. Van zijn orgelspel verschenen tien solo-cd’s, opgenomen op orgels in Harlingen, Bolsward, Kampen, Hasselt, Amersfoort, Den Haag, Vollenhove (een Bach-cd), Utrecht en Haarlem. Ook verschenen cd’s met samenzang onder zijn leiding vanuit Kampen en Hasselt.

Kerkorganist

Minne Veldman is kerkorganist sinds 1994, eerst in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij twee mannenkoren, twee gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel koormuziek en orgelmuziek. Van zijn hand verscheen voor orgel onder meer een serie koraalbewerkingen (inmiddels 21 delen).

Orgelconcerten

Minne Veldman organiseert jaarlijks enkele 'grote' orgelconcerten (avondvullende programma’s op toplocaties: www.orgelconcertenminneveldman.nl), het Orgelfeest (www.orgelfeest.nl) en de YouTube-Orgeldag (www.youtube-orgeldag.nl). Op internet staan honderden video’s van zijn orgelspel.

'Meet and greet'

Het concert vangt aan om 20.00 uur en de deuren zijn vanaf 19.30 uur geopend. Toegangsprijs: 8,50 euro. Dit is inclusief een kopje koffie of thee in de pauze. In Salvatori is dan een 'meet and greet' mogelijk met de concertgever. Ook is er een uitgebreide tafel met cd's en bladmuziek.

Meer informatie op: www.minneveldman.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox