Scholen Heinenoord in actie: 'Leerlingen voor leerlingen'

Heinenoord - Onlangs werd het Caribisch-Nederlandse eiland Sint Maarten hard getroffen door de zware orkaan Irma. Deze ramp gaat ook aan de leerlingen van CBS De Regenboog en OBS Het Anker in Heinenoord, niet onopgemerkt voorbij. De school wil met de kinderen een klein steentje bijdragen aan hulp voor Sint Maarten.

In elke groep staat een spaarpot waarin een bijdrage door de kinderen gedaan kan worden. Het verzamelde bedrag is bestemd voor een basisschool in Sint Maarten - de Leonard Conner School. De kinderen hebben zelf al goede ideeën om een bijdrage te leveren:
* lege flessen inleveren en het statiegeld doneren
* de helft van je zakgeld in de spaarpot stoppen
* koekjes bakken en aan oma (of de juffen...) verkopen
* ...
Juf Jacomien, van OBS Het Anker, is al jaren goed bevriend met Alice Samuel, de directeur van deze school. Jacomien gaat in de kerstvakantie daar ook helpen om de school weer op orde te krijgen. Eerst moeten er nu herstelwerkzaamheden aan het gebouw plaatsvinden maar dan moet er ook weer ingericht worden. Alle meubilair en lesmateriaal is weg of kapot gegaan.

Met de kinderen van Regenboog en Anker worden in de klas ook kaartjes en brieven geschreven voor de kinderen van de Leonard Conner School. Juf Jacomien neemt de post mee en wellicht brengt zij ook foto's en berichten terug.

De spaarpotten in de klassen lopen intussen lekker vol met bijdragen voor de Leonard Conner school in Sint Maarten. Er zijn al statiegeldflessen opgehaald, er is cake gebakken en zakgeld gedoneerd enz. Directeur, Miss Alice Samuel, was erg ontroerd om te horen dat de Heinenoordse basisscholen haar school helpen.

Er wordt nog gespaard tot en met 29 september en dan is iedereen benieuwd welke opbrengst er te melden is.

Meer berichten