Binnenmaas geeft HWL extra subsidie voor behoud Kuipersveer

Binnenmaas - De gemeenteraad van Binnenmaas heeft ingestemd met een extra financiële gift aan Hoekschewaards Landschap (HWL). De bijdrage is bedoeld om de huur te betalen van de grond van het natuurgebied langs Kuipersveer in Puttershoek. De eigenaar van deze grond (het Rijk) besloot in 2016 om huur te vragen. Vanwege deze kosten dreigt het natuurgebied te verdwijnen.
Binnenmaas, Hoekschewaards Landschap en beheerder Free Nature willen dit voorkomen. Binnenmaas betaalt nu de huur voor de komende drie jaar. Daarnaast zoeken de drie partijen samen naar een langdurige oplossing.

Het natuurgebied bij Kuipersveer wordt beheerd door Free Nature. Dit gebeurt op een natuurlijke manier door Schotse Hooglanders vrij te laten grazen. Dankzij deze beheersvorm ontstaat een afwisselend landschap met allerlei plantensoorten, die op hun beurt weer insecten en vogels aantrekken.
Het gebied is openbaar toegankelijk. De kosten voor het beheer worden gedragen door verschillende sponsoren die zijn verenigd in 'Vrienden van Kuipersveer'. Meer informatie over het natuurgebied is te vinden op de website www.freenature.nl/kom-kijken/kuipersveer.
(foto: Free Nature)
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden