Logo hetkompasonline.nl

ADO tenonder bij Erasmus

's-Gravendeel - Korfbalclub ADO is in de tweede wedstrijd van het zaalseizoen tegen een nederlaag opgelopen. Erasmus, dat ADO vorig seizoen ook al de voet dwars zette, was met 24 - 17 te sterk voor het team van coach Roel van de Rovaart.

ADO, dat met rouwbanden speelde vanwege het overlijden van clubicoon Herman Kranendonk, opende niet sterk, maar kon tot 2-2 bijblijven. Daarna maakte Erasmus gebruik van het matig verdedigen van ADO en liep weg naar 6 - 2. Een benutte strafworp van Arjen Kreeft onderbrak de Rotterdamse scoringsmachine even, maar vier minuten later was het al 10 - 3. Arjen Kreeft en Stefan Robbemont (strafworp) brachten de marge terug naar vijf goals. Diezelfde marge stond er bij rust nog, 12 - 7.

Na de rust probeerde coach Van de Rovaart met twee wissels het tij te keren. Een opzet die in eerste instantie succes opleverde. Stefan Robbemont (strafworp), Arjen Kreeft en Carola Heijden scoorden binnen 4 minuten en zetten de 12-10 op het bord. Maar de aansluitingstreffer viel niet en Erasmus scoorde wel. Dit brak het verzet bij ADO. De thuisclub buitte het lengteoverwicht goed uit en liep uit naar 15 - 10 en de wedstrijd was gespeeld. Via tussenstanden van 18 - 11, 23 - 14 werd het uiteindelijk 24 - 17.

Aanvallend schoot ADO dit keer tekort. Het schot wilde bij enkele spelers niet vallen.

Scores ADO: Arjen Kreeft 5, Carola Heijden, Nathalie Kuiper, Stefan Robbemont allen 3, Judith Robbemont 2 en Selmer de Man.

Zaterdag gaat ADO op bezoek bij Dijkvogels dat getraind wordt door voormalig ADO coach Edwin Jansen. Het Maasdijkse team heeft twee keer gelijkgespeeld en heeft net als ADO 2 punten.

Reageer als eerste
Meer berichten