Logo hetkompasonline.nl


Foto: Nico Vermaas

Jungki Kwan Hapkido organiseert 1e seminar in de Hoeksche Waard

Hoeksche Waard - In november vond het 1e seminar plaats in de gymzaal van Het Pluspunt in Oud-Beijerland. Jungki Kwan Nederland (JHKBN) organiseerde deze dag een eerste centrale bondstraining. Deze dag was voor alle leden van Jungki Hapkido en Kuhapdo Bond Nederland (JHKBN) maar ook voor mensen en andere Hapkido scholen die zich willen aansluiten bij deze club. Deze mensen waren speciaal door het bestuur uitgenodigd om aan dit seminar deel te nemen.

Het was een leuke, sportieve en leerzame middag om met elkaar te sporten en om met elkaar kennis te maken. Van 12.00-14.00 uur was het programma voor de jeugd met een training van 1,5 uur en van 14.15-16.15 uur waren de volwassenen aan de beurt met een 2 uur durende training. Beiden groepen kregen een pittige conditietraining, ook trap- en slagtechnieken kwamen aan bod en er mocht ook met elkaar geoefend worden om deze technieken te verbeteren en met elkaar te verfijnen. Het was een waardevolle training voor iedereen! De middag werd afgesloten met een hapje en een drankje en veel gezelligheid. De docenten Ronald Verheuvel en Nico Vermaas kijken met trots terug op een geslaagd seminar.

Jungki Kwan Nederland is een professionele, leuke, actieve en verbindende bond voor beoefenaren van het Jungki Hapkido en Kuhapdo. Het woord ‘Kwan’ staat voor groep, school of familie en dat is precies wat Jungki Kwan Nederland wil bereiken door haar leden samen te brengen en een platform te zijn voor kwaliteit en mensen met een passie voor Hapkido en Kuhapdo. Bij JHKBN zijn sportiviteit, plezier, zelfbewustzijn, zelfontwikkeling, wederzijds respect en veiligheid belangrijk. Dat is de sfeer waarbinnen zij het Jungki Hapkido en Kuhapdo willen beoefenen.

Chimyung Kwan, de Hapkido school in de Hoeksche Waard, is aangesloten bij Jungki Kwan Nederland (JHKBN). Nico Vermaas, de oprichter van Chimyung Kwan, geeft op 3 locaties in de Hoeksche Waard Hapkido trainingen. Hij is in Oud-Beijerland begonnen met de eerste groep en al snel kwam de locatie in Numansdorp erbij, in de dojang van Yoshi Kai. Vanaf oktober dit jaar is Nico gestart met een nieuwe groep in sporthal De Schenkel in ’s-Gravendeel. Met deze 3 mooie locaties is Chimyung Kwan de enige Hapkido school in de Hoeksche Waard die traint volgens de Jungki Kwan Hapkido op orthodoxe wijze. Dit betekent dat de oorsprong van deze stijl bij de samoerai ligt en daarmee een hele oude historie heeft.

Hapkido is een complete en realistische weerbaarheidstraining met diverse been-, stoot- en bloktechnieken, klemmen, grondwerk en het ontwapenen van je tegenstander. Deze mooie en complete stijl is toepasbaar in je dagelijks leven. De technieken vanuit Hapkido worden gecombineerd met technieken uit de KI-trainingen. De training verbetert fysiek je behendigheid, lenigheid en kracht en op mentaal gebied je eigenwaarde, weerbaarheid en zelfvertrouwen. Hapkido is geschikt voor mannen en vrouwen, met en zonder sportachtergrond. Je hoeft niet sportief of sterk te zijn om aan de trainingen deel te nemen. De trainingen worden gegeven in groepsverband.

Alle trainingsavonden zijn van 20.00-21.30 uur. Chimyung Kwan geeft de Jungki Hapkido trainingen op maandagavond in de dojang van Yoshi Kai te Numansdorp, op woensdagavond in sporthal De Schenkel te ’s-Gravendeel en op vrijdagavond in gymzaal Het Pluspunt te Oud-Beijerland.

Wil je je aanmelden voor een proefles of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Nico op tel.nr. 0622-551276 of kijk op de website: www.hapkidohoekschewaard.nl

Reageer als eerste
Meer berichten