Logo hetkompasonline.nl


Foto: bas schelling

Sinterklaas enthousiast in Goudswaard ontvangen

Goudswaard - Over mooie tradities die in ere worden gehouden… Ook dit jaar hebben de weinige winkels en verenigingen die het kleine dorpje Goudswaard telt met elkaar weer voor de feestelijke intocht gezorgd van Sinterklaas. Gelukkig waren er geen uitingen van discussies over uiterlijk en slavernij en konden de kinderen gewoon ouderwets genieten.

Een aantal pieten liep samen met de muziekvereniging Volharding via de Dorpsstraat richting de haven, waar zich inmiddels al veel kinderen met hun (groot) ouders hadden verzameld om de boot met de Sint en de rest van zijn pieten welkom te heten. Sinterklaas ging, dit keer te paard, in de optocht mee naar winkelcentrum de Polderboom waar hij werd ontvangen door wethouder Paul Boogaard.

Daarna ging de Volharding weer voorop naar de gymzaal waar Muziekpiet zijn draaitafel en discolampen al had opgesteld en Sinterklaas kon plaatsnemen op het podium. Het verhaal was erg actueel. Het bleek namelijk dat Sinterklaas, voordat hij in de haven van Goudswaard kwam, een bezoek gebracht had aan de Leenheerengorzenpolder, het nieuwe natuurgebied bij Goudswaard. Daar heeft hij een bijzondere gele vogel ontmoet die van glimmende spullen houdt. Opeens ontdekt sinterklaas in de gymzaal dat hij zijn ring kwijt is. Zangpiet ziet een gele veer, vindt en vangt de gele vogel met de ring van Sinterklaas nog in zijn bek. Eind goed, al goed en alle kinderen kunnen dansen in de gymzaal en de limonadepolonaise doen. Bij het weggaan krijgen ze allemaal nog een cadeautje en een zakje met snoep en een mandarijn.

Dit hele feest is in Goudswaard nog steeds gratis en dat is toch wel heel bijzonder!! Daarom nogmaals dank aan iedereen en alle sponsoren die dit elk jaar weer mogelijk maken.
(tekst: Jolenta van der Sijde, foto Bas Schelling)

Reageer als eerste
Meer berichten