Logo hetkompasonline.nl


Strijen maakt nominaties sporthelden bekend

Strijen - De nominaties zijn bekend voor de tweejaarlijkse gemeentelijke sportverkiezing in Strijen. De uiteindelijke winnaars van de zevende Sportverkiezing Strijen blijven momenteel nog geheim en worden pas tijdens de nieuwjaarsreceptie op dinsdag 2 januari 2018 bekendgemaakt en gehuldigd.

De jury stelde de volgende voordracht samen:

Sportman van het jaar:
- Mark van Tilborg (rolstoelatleet): de mindervalide sporter doet onder meer aan crossfit en zet alles opzij voor het sporten.
- Quinn van den Heuvel (zwemmen): als 16-jarige zwemmer werd hij dit jaar Nederlands kampioen op de 200 meter schoolslag.
- Tijs Kleinjan (karten): het 11-jarige racetalent werd in 2017 tweede bij het NK-karten en eerste bij het Zuid-Hollands kampioenschap.

Sportvrouw van het jaar:
- Annemiek Kruijthof (voetbal): het 18-jarige voetbaltalent stapte in 2017 over naar de profs van eredivisionist Excelsior Barendrecht.
- Hannah Verhoeven (luchtgeweerschieten): de 19-jarige presteert al jaren internationaal op NK's en EK's met haar sport.

Sportploeg van het jaar:
- DriemTiemStrien (estafette): estafettelopers die elk jaar nonstop, en voor het goede doel, hardlopen van Parijs naar Rotterdam (Roparun).
- Ventura Sport 1 (korfbal): het eerste team van korfbalvereniging Ventura Sport zat twee jaar op rij dichtbij promotie naar de 2e klasse.

Foto: de prijswinnaars van de Sportverkiezing Strijen in 2015. (foto: gem. Strijen)

Reageer als eerste
Meer berichten