Logo hetkompasonline.nl

Herstel van korfbalclub ADO

Na 2 nederlagen op rij heeft ADO weer een overwinning geboekt. Good Luck was het slachtoffer van de 's Gravendeelse dadendrang, die de kater van de nederlaag tegen Dijkvogels, gecoacht door voormalig ADO- trainer Edwin Jansen moest wegspoelen.

Het team uit Middelharnis opende na zes minuten de score, achteraf bleek dat de enige keer dat Good Luck op voorsprong kwam. Een strafworp benut door Arjen Kreeft, zorgde in de eerstvolgende aanval al voor de gelijkmaker.

ADO liep daarna door naar 4-1, alvorens Good Luck nog iets terug kon doen. 4-2. Samantha Heijden, Julian Kreeft en Arjen Kreeft vergrootten de voorsprong naar vijf, 7-2. Good Luck, dat de fysieke middelen, niet schuwde, stribbelde nog even tegen, 7-4, maar onder aanvoering van Julian Kreeft, die er in de eerste helft al vijf had inliggen, zette ADO een 11-7 ruststand op het bord.

Na de thee werden de eerste drie doelpunten gemaakt uit strafworpen, waarvan twee voor de thuisclub, 13-8.

Carola Heijden scoorde het eerste velddoelpunt, waarna Good luck nog eenmaal wat terugdeed, 14-10. Daarna was het snelle en dynamische spel van ADO te machtig voor de bezoekers, die het meer en meer in fysiek spel gingen zoeken, wat nog een gele kaart kostte.

?Bij 18-11 had ADO de grootste voorsprong te pakken en uiteindelijk kwam er een 21-15 eindstand op het wedstrijd formulier.

Julian Kreeft was op schot met 8 treffers. De overige doelpunten waren van Niels van der Beek 4, Arjen Kreeft 3, Stefan Robbemont 3, Carola Heijden 2 en Samantha Heijden.

?ADO neemt met 4 punten uit 4 wedstrijden de 4e plaats in. Zaterdag komt koploper Twist, dat nog een 100% score heeft op bezoek. Wil ADO nog meedoen om de promotieplaatsen dan moet er zaterdag voor een stuntje gezorgd worden. Aanvang van deze wedstrijd is 14.40 uur.

Reageer als eerste
Meer berichten