Foto: Aart van der Linden

Vierde nederlaag ADO

s-Gravendeel - Zaterdag heeft korfbalclub ADO de vierde nederlaag van de competitie te slikken gekregen. In een duel met twee gezichten was OZC met 26 - 19 te sterk. Het team van coach Van der Rovaart heeft buiten Sporthal De Schenkel nog geen enkel punt behaald.

In Rotterdam keek ADO al snel tegen een 2 - 0 achterstand aan. Maar in een tijdsbestek van vijf minuten, met treffers van Julian Kreeft (2), Carola Heijden (2) en Nathalie Kuiper had ADO een 5 -2 voorsprong genomen. De scores hielden elkaar redelijk in evenwicht, waarbij ADO het betere van het spel had. Via 6 - 6 en 9 - 9, sloeg ADO kort voor rust een gaatje van twee, 10 - 12.

Die voorsprong was na de thee binnen een minuut verdwenen. Twee maal knullig balverlies werd door OZC doeltreffend afgestraft. 12 - 12. Dit hielp de thuisclub, die voor de rust met de nodige frustaties speelde, in het zadel. Julian en Arjan Kreeft zorgden nog twee keer voor een minieme voorsprong 13 - 14, maar mede door de veelvuldige slordige passing kwam OZC op een 17 - 14 voorsprong. Niels van der Beek bracht de marge nog terug tot twee. ADO liet zich de tweede helft intimideren door de Rotterdammers, die vaak de grens van het toelaatbare opzochten en er soms over heen gingen. Pas bij 22 - 15 scoorde ADO weer eens via Stefan Robbemont. Twee treffers van Arjen Kreeft brachten het verschil nog heel even op vier. Maar meer zat er voor de wit-blauwe brigade niet in. Bij 26 - 19 blies de niet altijd soeverein leidende scheidsrechter af.

Scores ADO: Arjen Kreeft en Julian Kreeft ieder 5, Niels van der Beek en Carola Heijden (foto) beiden 3, Nathalie Kuiper, Judith Robbemont en Stefan Robbemont.

Met 4 punten uit 6 wedstrijden neemt ADO de vijfde plaats in. Dit is net boven de gevarenzone. De voorsprong op Good Luck en Sperwers is een punt.

De competitie wordt op 6 januari hervat. ADO treft dan in sporthal De Schenkel het nog puntloze Thor. Een uitgelezen tegenstander om het jaar 2018 goed te beginnen.

Meer berichten

Shopbox