Zanggroep PopKorn bestaat 10 jaar


Zanggroep PopKorn bestaat 10 jaar

Piershil - Zanggroep PopKorn is in september 2007 begonnen onder de naam “No Exception”. Die naam was een uitnodiging om iedereen de gelegenheid te geven te komen zingen, want zingen kun je leren en in een koor stimuleer je elkaar. Daarnaast trek je je aan elkaar op en kom je tot een prachtig resultaat. De saamhorigheid en het plezier dat men onderling aan het zingen beleeft is groot.

Het aantal koorleden is stabiel gebleven op circa 20 leden en de meesten zitten er al vanaf de start van het koor op. Na verloop van tijd leek het de koorleden leuk om het koor een echte Hoeksche Waardse uitstraling te geven. Die kwam er in de vorm van een andere naam “Zanggroep PopKorn”. Het koor zingt popmuziek en de koorleden zijn bijna allemaal woonachtig in Korendijk, een mooie link werd gelegd.

PopKorn is een vierstemmig koor en zingt over het algemeen Nederlands- en Engelstalige popmuziek. Ana Mihajlovic, de dirigente van PopKorn, dirigeert het koor al bijna 10 jaar. Ana schrijft zelf de arrangementen die met veel enthousiasme worden gezongen. Naast het feit dat het koor de arrangementen prachtig vindt, blijkt ook iedere keer weer dat bij optredens ook het publiek onder de indruk is van haar composities. Enthousiast en gedreven vertolkt zanggroep PopKorn de gevarieerde, soms gedurfde en uitdagende arrangementen van de dirigente. Naast het dirigeren begeleidt ze het koor op de piano.

Een greep uit het repertoire: Banger Hart (Rob de Nijs), With or without you (U2), Hallelujah (Leonard Cohen), Angels (Robbie Williams), Mag ik dan bij jou (Claudia de Breij) en Viva la vida (Coldplay).

Zanggroep PopKorn bestaat dit jaar dus 10 jaar. Op 19 januari 2018 is er een jubileumconcert in dorpshuis De Swaensvoet in Nieuw-Beijerland. Het optreden start om 20:00 uur, maar u bent om 19:30 uur al van harte welkom. De entree op die avond is gratis.

Vindt u het leuk om te zingen, kom dan gratis een paar repetitie-avonden bijwonen! Neem hiervoor contact op via facebook zanggroep”PopKorn”.

Wekelijks repeteert PopKorn in Piershil op maandag van 20:00 uur tot 22:00 uur. Het koor zal u graag welkom heten!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden