Strijen zet sporthelden in het zonnetje

STRIJEN - Tijdens de tweejaarlijkse Sportverkiezing zette de gemeente Strijen dinsdag 2 januari weer haar lokale sporthelden in het zonnetje. Voetbalster Annemieke Kruijthof werd uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar. Zwemmer Quinn van den Heuvel werd Sportman van het Jaar. En het estafetteteam DriemTiemStrien kwam als beste Sportploeg van het Jaar uit de bus.

In een goed gevulde raadzaal van het gemeentehuis van Strijen nam sportwethouder Paulien Tanja, dinsdagavond 2 januari, de uitreiking voor de Sportverkiezing Strijen voor haar rekening. Ten overstaan van de vele belangstellenden nam de verantwoordelijk bestuurder van sportzaken de bezoekers van de traditionele nieuwjaarsreceptie van de gemeente mee in een spannende ceremonie.
Alle kandidaten werden op een levensgroot scherm gepresenteerd, vervolgens geëerd en voorzien van plaquettes, medailles, bloemen en oorkondes.

En dan was er nog die technische uitdaging voor de sportwethouder. De Sportvrouw van het Jaar, Annemiek Kruijthof, bevond zich namelijk op dat moment in Zuid-Afrika. Het lukte echter om haar via een Skype-verbinding virtueel de prijzen te overhandigen.
Vol in beeld op het grote scherm in de raadzaal, en goed hoorbaar, was Annemiek Kruijthof duidelijk verbaasd dat deze eer haar ten deel viel.

Ook voor de overige genomineerden, Hannah Verhoeven, Tijs Kleinjan, Mark van Tilborg en het eerste team van korfbalvereniging Ventura Sport, was er een fraaie oorkonde en een mooie bos bloemen. Want hun sportieve prestaties mochten er volgens wethouder Tanja zeer zeker eveneens zijn.

Meer berichten

Shopbox