Piershil is veelzijdig gebouw rijker

Na een grondige renovatie van de gymzaal en aula is Piershil een prachtige multifunctionele accommodatie rijker. Op de nieuwjaarsreceptie van gemeente Korendijk op 11 januari verricht wethouder Paul Boogaard de officiële opening. Het gebouw heeft de naam “De Wurf” meegekregen, wat in Hoeksche Waards dialect “Het erf” betekent.

Boogaard, verantwoordelijk voor de gemeentelijke accommodaties in Korendijk, is opgetogen: “Het resultaat mag er echt zijn. Bezoekers die eerder in het gebouw zijn geweest, zullen het niet meer herkennen. Alles is vernieuwd en aangepast aan de eisen van deze tijd.”

De sportzaal, het voormalige politiebureau en de aula zijn verbouwd tot een multifunctioneel gebouw, een MFA. “De Wurf” biedt ruimte aan sporters, is geschikt als vergaderlocatie, cursusruimte en oefenruimte voor verenigingen. Je kunt er een verjaardag vieren, een feestje geven of een receptie houden. Ook is het mogelijk op een waardige wijze condoleances en uitvaarten te houden.

Boogaard: “Ik ben blij dat het gebruik van het gebouw als aula nu veel meer tot zijn recht kan komen. In de oude situatie waren de mogelijkheden zeer beperkt, maar nu zijn er bijvoorbeeld audioapparatuur en beamers aanwezig en heeft het interieur en meubilair een mooie uitstraling.” Ook de gymzaal is geheel vernieuwd met een nieuwe sportvloer, nieuwe gymtoestellen en een facelift van de kleedkamers en doucheruimtes. Naast de voltooiing van de MFA in Piershil staat er dit jaar nog een groot project op stapel: de grondige renovatie en verbouw van het dorpshuis in Nieuw-Beijerland.

Meer berichten

Shopbox