Foto: Aart van der Linden

Code Oranje voor ADO

's-Gravendeel - Korfbalclub ADO is in zwaar weer beland. Zaterdag kwam de nog puntloze hekkensluiter Thor op bezoek. Op papier een mooie tegenstander, om na twee verliespartijen op rij, de draad weer op te pakken. ADO startte met Myrthe Baars in de basis voor de niet geheel fitte Nathalie Kuiper.

Al gauw bleek dat de winterstop de thuisclub geen goed had gedaan. Arjen Kreeft opende nog wel de score uit een strafworp, maar door twee stippen tegen keek ADO halverwege de eerste helft nog tegen een 1-2 achterstand aan. Pas in de 17e minuut lukte het Julian Kreeft de korf te vinden, 2-2. De veel fellere gasten uit Rotterdam bleven steeds aan de goede kant van de score. Na 24 minuten stond er 4 - 6 op het scorebord.

Pas vlak voor de rust begon het een beetje te draaien bij het team van coach Roel van de Rovaart. In de laatste vier minuten werd er vier keer gescoord. 8 - 6. Knullig balverlies leverde Thor in de slotseconde nog een strafworp op, die benut werd.

Ruststand 8 - 7. Coach Van de Rovaart had zijn ploeg het een en ander te vertellen tijdens de thee.

Wie gedacht had dat het de tweede helft makkelijker zou gaan, kwam bedrogen uit. Samantha Heijden zorgde nog wel voor 9 - 7, maar daarna was het kommer en kwel aan de 's Gravendeelse zijde. Er werd maar liefst 22 minuten lang niet gescoord door de thuisclub.

Thor profiteerde optimaal van de algemene malaise en tilde de stand naar 9 - 15. Niels van der Beek deed toen nog iets terug. De scores van wissels Bart van Westen en Nathalie Kuiper brachten de 12 - 16 eindstand op het bord.

Scores ADO: Arjen Kreeft 3, Niels van der Beek en Julian Kreeft beiden 2, Carola Heijden, Samantha Heijden, Nathalie Kuiper, Stefan Robbemont, Bart van Westen.

ADO sluit de eerste competitiehelft af met 2 zeges en 5 nederlagen. De ploeg staat momenteel op de 6e plaats, met 1 punt voorsprong op Sperwers en 2 punten op Thor.
De 6e plaats verplicht aan het eind van het seizoen tot het spelen van een degradatiewedstrijd. De nummers 7 en 8 degraderen rechtstreeks. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Sperwers, een 'must win game', op het programma.

                                                                                        

Meer berichten

Shopbox