De jubilarissen van SHO. Vlnr Jan den Hartigh, Cees van Pelt, Serge Knook (voorz.), Jan van Orsouw, Johan van Zuuren, Ton vd Wetering, Cees van Oudheusden, Barry Schipper, Eelco Dröge en Piet de Waal.
De jubilarissen van SHO. Vlnr Jan den Hartigh, Cees van Pelt, Serge Knook (voorz.), Jan van Orsouw, Johan van Zuuren, Ton vd Wetering, Cees van Oudheusden, Barry Schipper, Eelco Dröge en Piet de Waal. (Foto: Marian Ebink)

Jubilarissen gehuldigd bij SHO

Oud-Beijerland - Op de goed bezochte nieuwjaarsreceptie van SHO werden de leden gehuldigd die in het afgelopen jaar een mijlpaal bereikten voor wat betreft de tijdsduur van hun lidmaatschap van de vereniging.
Na de korte, maar krachtige, toespraak van de nieuwe voorzitter Serge Knook kon worden overgegaan tot het feestelijker deel van de bijeenkomst.

25 jaar lid van SHO
Jan van Orsouw
Is vrijwel al heel de periode dat hij lid is van SHO ook betrokken bij de sponsorcommissie. In die hoedanigheid ook een periode bestuurslid geweest. Ook nu nog steeds redactielid van de presentatiegids. Vorig jaar benoemd tot lid van verdienste van SHO.

40 jaar lid van SHO
Eelco Dröge

Speelde in de SHO jeugd altijd in de hoogste elftallen met veel talentvolle medespelers, daardoor ook menigmaal kampioen geworden. Later ook nog een tijd in de senioren gespeeld. Ondanks dat hij al een hele tijd in Numansdorp woont nog steeds lid van de vereniging.

Jan den Hartigh
Groot talent in de jeugd en al vroeg eerste elftalspeler in toen nog derde klasse. Was links op het middenveld een spelbepalende speler. Maakte diverse kampioenschappen met het eerste elftal mee. Een van de hoogtepunten was in 1997 ongetwijfeld de bekerfinale tegen Babberich in de Kuip als voorwedstrijd van de Amstelcupfinale Roda JC-Heerenveen.

Barry Schipper
Was in de jeugd keeper maar werd al snel jeugdleider en -trainer. Ging daarna trainerscursussen volgen en is tegenwoordig een gewaardeerd trainer met een uitstekende reputatie.

Johan van Zuuren
Zijn voetballoopbaan mag geen naam hebben. Hij vond dingen organiseren leuker en heeft de gave om ook anderen enthousiast te maken voor zijn ideeën. Hij was bijvoorbeeld een van de eersten die met het idee kwam om begin jaren ‘90 met een supportersbus naar uitwedstrijden van het eerste te gaan rijden. Befaamd waren ook de dartstoernooien die hij organiseerde toen SHO net was verhuisd naar de Kikkershoek.

50 jaar lid van SHO
Piet de Waal

Was al ruim de dertig gepasseerd toen hij bij SHO kwam spelen. Maakte met het zesde elftal een aantal opeenvolgende kampioenschappen mee met ook voor de toeschouwers aantrekkelijk voetbal.

60 jaar lid van SHO
Cees van Oudheusden

Speelde als aanvoerder een ontelbaar aantal wedstrijden in het tweede elftal in de tijd dat het eerste aan de top stond in Nederland. Was ook regelmatig invaller in het toenmalige vlaggenschip. Maakt al meer dan tien jaar deel uit van de werkploeg die er voor zorgt dat er wekelijks kan worden gespeeld op de velden.

Cees van Pelt
Was in de goede tijd van SHO aanvoeder van het derde. Lang geleden was SHO Cees bijna kwijt geweest aan Zwart Wit’28, maar omdat hij hier een huis kreeg werd de overschrijving op het laaste moment ingetrokken. Jarenlang bestuurslid wedstrijdzaken geweest en maakt ook al meer dan tien jaar deel uit van de werkploeg.
Ton van de Wetering
Haalde als speler ook het tweede elftal maar speelde toch de meeste wedstrijden in het derde. Nog steeds trouw supporter van het eerste.

70 jaar lid van SHO
Frans van de Marel
(niet aanwezig)
Net na de oorlog lid van SHO geworden en heeft op alle locaties waar SHO vroeger was gehuisvest, HBS-veld, Bosschekaag en Sportlaan, gespeeld. Maakte jarenlang deel uit van een vaste vriendenploeg waarmee hij ook talloze kampioenschappen behaalde.

Van de Marel (82) is na Johan (Loe) van Zuuren (87), Hermaan Brussaard (87) en Piet Kooiman (95) de vierde persoon die de mijlpaal van 70 jaar lidmaatschap van SHO mag bereiken.

Meer berichten

Shopbox