DURE NEDERLAAG 's-GRAVENDEEL TEGEN FC BINNENMAAS

’s-Gravendeel is niet goed begonnen bij de hervatting van de competitie en verloor van FC Binnenmaas. Op de overwinning van FC Binnenmaas viel niets op aan te merken. De ploeg van trainer Gouman belette ’s-Gravendeel om aan voetballen toe te komen door vroeg druk te zetten.

’s-Gravendeel kon daar aanvankelijk niet goed uitkomen. Al vroeg in de wedstrijd moest doelman Ricardo Bakker reddend optreden op een van richting veranderd schot. En de druk werd alsmaar groter op de verdediging van ’s-Gravendeel. De 0-1 voorsprong was dan ook terecht. Geheel vrijstaand kreeg Kevin Kuijer de bal aan de rechterkant van het strafschopgebied. Kuijer wipte de bal over de uitkomende Bakker en bracht FC Binnenmaas op de voorsprong.

’s-Gravendeel kwam sporadisch uit de verdedigende stelling. Niet lang na de 0-1 kwam ’s-Gravendeel wel op gelijke hoogte. Een toegekende vrije schop aan de rechterkant werd strak voorgegeven door Simon Brand. Het was Jorrit van Driel die knap de 1-1 binnenschoot.

FC Binnenmaas pakte de draad echter gewoon weer op en begaf zich weer richting doel van ’s-Gra-vendeel. Aan de rechterkant was het Danny Maijers die veelvuldig de bal gevaarlijk voorgaf. Maar tot afronden kwam het niet. Vlak voor de rust kon Ricardo Bakker nog redding brengen bij een lobpoging, maar enkele tellen later bracht FC Binnenmaas het verschil weer op één. Uit een makkelijk weggegeven corner was het Kevin Kuijer die het tweede doelpunt op zijn naam mocht brengen. Hij was iets alerter dan de ’s-Gravendeelse verdediging en tikte de bal tegen het net, 1-2. Kort hierna werden de kleedkamers opgezocht.

’s-Gravendeel startte deel twee nu wat feller en drong FC Binnenmaas wat meer naar achter. Een solo van Danilo Alkema werd gestuit door de defensie van FC Binnenmaas. De terugspringende bal werd door Bob Krens naast gemikt. Later was het wederom Bob Krens die een poging waagde om doelman de Jong te verschalken, nu verdween de bal over het doel. Met nog een kwartier op de klok kwam FC Binnenmaas weer enkele malen voor de doelmond van ’s-Gravendeel en creëerde weer goede mogelijkheden. Het lukt Kevin Kuijer niet om aan de hattrick te komen. Een bijna niet te missen doelpoging kopte hij net naast.

Maar in de achtenzeventigste minuut kwam dan toch de 1-3 op het scorebord. Danny Maijers kapte knap zijn tegenstander en doelman Bakker uit en kon simpel binnentikken. ’s-Gravendeel forceerde nog om tot een doelpunt te komen maar was niet bij machte om nog te scoren. Het werd zelfs tegen het eind van de wedstrijd 1-4. Sven Post loste een hard schot dat Ricardo Bakker nog kon keren. Maar Bakker kon de bal niet klemvast houden en de terugspringende bal werd alsnog door Post tegen het net gewerkt, waarmee de nederlaag van ’s-Gravendeel duidelijk een feit werd.

Volgende week weer een derby voor ’s-Gravendeel, uit tegen koploper NSVV. Aanvang in Numansdorp is 14.30 uur.

Meer berichten