Feestelijke presentatie boek Gerda van Wageningen

Regio - Onder grote belangstelling werd donderdag 25 januari het eerste exemplaar van de roman 'Het water komt' geschreven door Gerda van Wageningen uitgereikt aan de directeur van het Watersnoodmuseum Siemco Louwerse. Dit jaar is het 65 jaar geleden dat de watersnoodramp grote gebieden in Zeeland en Zuid-Holland verwoestte.
De schrijfster, heeft daar met haar Zeeuwse roots en vroegste jeugdherinneringen een prachtige roman over geschreven. Op indringende wijze schets de auteur de emoties van de mensen die verrast werden door het razende water. Maar ook hoe het de hoofdpersonen daarna is vergaan en wat er noodzakelijk was om de gevolgen van de ramp weer te boven te komen.
Naast haar twee zoons waren er ook twee Zeeuwse nichten die beiden hun herinneringen vertelde toen zij samen op de boerderij waren en het schuim van het kolkende water over de weg naderbij zagen komen. Ook zij kregen een boek en bloemen uitgereikt tijdens deze bijzondere bijeenkomst. Het boek is te koop bij de boekwinkel en kost 16,50 euro, ook verkrijgbaar als e-book.

Meer berichten