PJ&MM Together Remember

Dat muziek een band schept is een veel gehoorde uitdrukking. Voor de muziekverenigingen Prinses Juliana (PJ) uit Klaaswaal en MaasMuziek (MM) uit Maasdam/Puttershoek is het echter realiteit en staat het als een paal boven water: samen muziek maken schept een band. De muzikanten van de jeugdorkesten van PJ&MM zitten zij aan zij, als één orkest: het Puike Jeugdorkest van Mikel's Muzikanten (PJMM). In het door hen georganiseerde concert dat wordt opgedragen aan hun gemeenschappelijk dirigent Mikel van Dijk.

Het jaar was nog maar net begonnen en beide verenigingen waren volop bezig met de voorbereiding voor de respectievelijke nieuwjaarsconcerten toen op 4 januari jl. het afschuwelijke bericht kwam dat Mikel van Dijk onverwachts op 21 jarige leeftijd was overleden. Mikel was bijna 3 jaar dirigent van het opleidingsorkest van MaasMuziek, waarmee hij zijn entree maakte in de Hoeksche Waard. Tijdens zijn eerste Hoeksche Waard Jeugdfestival maakte hij grote indruk op de jury en de andere orkesten, wie is deze jonge energieke dirigent die een “nieuw” opleidingsorkest van MaasMuziek met kleine bezetting zo goed laat spelen? Na het vertrek van hun dirigent ging het jeugdorkest van Prinses Juliana op zoek naar een vervanger en groot was de vreugde toen ook Mikel solliciteerde. Het bleek een goede keuze en vorige jaar werd Mikel aangesteld als dirigent van het jeugdorkest van PJ. Daarnaast was hij invaldirigent bij het leerlingenorkest van De Bazuin uit Oud-Beijerland.

Ook zijn andere talent kwam al snel naar voren, het arrangeren van muziek. Voor het harmonieorkest van MaasMuziek heeft hij arrangementen gemaakt voor orkest, combo & zang van een diversiteit een popnummers. Ook Crescendo uit Zuid-Beijerland zag dit grote talent en vroeg Mikel om arrangementen te maken voor hun concertreeks “Crescendo in Concert”.

Het nieuws van het overlijden van Mikel heeft bij PJ&MM de eerste week voor veel verdriet en ongeloof gezorgd. Maar al snel kwamen beide verenigingen met elkaar in contact, want de band tussen MM en PJ is goed en een gemeenschappelijk verdriet verbroederd. Al snel kwam men overeen dat er een concert moest komen, een concert om de tijd die Mikel dirigent is geweest te vieren. Een concert van beide jeugdorkesten, met zijn muziek. Ook muziek die voor de orkesten een speciale betekenis had met Mikel. De datum 17 februari werd vastgesteld en ook de naam van het concert: PJ&MM Together Remember. Speciaal is ook de dirigent die het PJMM-orkest zal leiden dit concert. Mikel studeerde aan het conservatorium van Rotterdam en zijn docent Carlo Balemans zegde zijn medewerking zonder aarzelen toe. Maar ook muzikant/docent en comboleider Bart-Jan van der Linden wilde graag meewerken en kende Mikel goed vanwege de Alcazar-concerten . Tijdens dit concert zal hij een gelegenheidscombo leiden, bestaande uit hemzelf, 2 gitaristen uit PJ gelederen en 2 zangeressen.

Het wordt een concert met een grote variatie aan muziek van het gedragen Air van Bach tot Stitches van Shawn Mendes. Op 17 februari, aanvang 19.00 uur in het PJ Muziekcentrum aan de Industrieweg in Klaaswaal. De toegang is gratis.

Een spectaculair, muzikaal eerbetoon en een eenmalig optreden van het "PJMM" dat u niet mag missen. PJ&MM Together Remember: Mikel!

Meer berichten