Foto: Aart van der Linden

ADO scoort belangrijke punten

Zaterdag stond voor korfbalclub ADO een belangrijke wedstrijd op het programma. De wit-blauwe brigade verkeert na 4 nederlagen op rij in zwaar weer. Voor deze wedstrijd was het terug te vinden op de zesde plaats van de ranglijst. Een positie die veroordeelt tot spelen van een play out aan het einde van het seizoen. Tegenstander Good Luck nam de 7e plaats in met slechts 1 punt achterstand. Er moest dus gewonnen worden in Sommelsdijk. De heenwedstrijd was een makkelijke prooi geweest voor de Seuters. 21 - 15.

Good Luck opende de score meteen de eerste de beste aanval, Achteraf bleek dit ook de enige keer dat het team uit Sommelsdijk op voorsprong stond. Carola Heijden, weer eens goed op schot, net als Stefan Robbemont, 2 maal, brachten ADO op 1 - 3. In de eerste helft, waar de verdedigingen overheersten, kon Good Luck nog steeds aan klampen. Via 2 - 5, 4 - 7 werd de 5 - 7 ruststand bereikt.

Na de thee was wederom de eerste score voor de thuisclub. Maar daarna schakelde ADO aanvallend een tandje bij. In een tijdsbestek van drie minuten maakten Bart van Westen, in het veld gekomen voor Selmer de Man, Julian Kreeft en Stefan Robbemont een gat van vier 6 - 10.

Good luck had nauwelijks antwoord op de strakke verdediging van ADO. Dertien minuten viel het zonder succes aan. Uiteindelijk kon men na een vrije bal in de 45e minuut iets terug doen. Doordat Carola Heijden, Julian Kreeft en Stefan Robbemont wel makkelijk de korf wistten te vinden was het duel 10 minuten voor tijd wel beslist. 7 - 13.

Na weer een Sommeldijkse score via een vrije bal, liep ADO weg naar 8 - 16. Het slotakkoord was voor, de niet okselfrisse Arjen Kreeft, ingevallen Raymond Moret, die een strafworp, waar ADO eerder twee maal van de stip gefaald had, benutte 9 - 17.

Coach Van de Rovaart zag deze zege als een triomf voor het collectief, met sterk verdedigen als basis.

Scores ADO: Stefan Robbemont 6, Carola Heijden 4, Julian Kreeft 3, Myrthe Baas, Arjen Kreeft, Raymond Moret en Bart van Westen. Zaterdag stuit ADO op de gedoodverfde kampioen SC Twist. In de thuiswedstrijd was een desastreuze eerste heft ( 2 - 11) fataal. Maar misschien is ADO, dat uit de laatste twee wedstrijden vertrouwen heeft kunnen tanken, in staat tot een verrassing.

Door deze zege en verlies van de onderste drie, staat ADO op de veilige 5e plaats met twee punten voorsprong op THOR en drie en vijf op de rechtstreekse degradatieplaatsen. Er zijn nog 3 duels te gaan.

Meer berichten