Barokensemble Main-tenu bestaat uit vier doorgewinterde professionele barokmusici, die musiceren op hoog niveau. (foto: pr)
Barokensemble Main-tenu bestaat uit vier doorgewinterde professionele barokmusici, die musiceren op hoog niveau. (foto: pr)

Barokensemble Main-tenu opent serie 2018 Concertcommissie

Op donderdag 15 februari wordt de serie 2018 van de Concertcommissie Hoeksche Waard geopend door het Barokensemble Main-tenu, bestaande uit vier doorgewinterde professionele barokmusici, die garant staan voor muziek op hoog niveau.

Westmaas - Het concert vindt plaats in de Dorpskerk, Breestraat 7 in Westmaas, aanvang 20.15 uur. Voor de musici is het belangrijk dat er interactie plaatsvindt tussen hen en het publiek. Dat maakt de concerten van Main-tenu extra boeiend. De naam Main-tenu refereert aan woorden als vasthouden, zoals je een instrument vasthoudt, maar ook woorden als behouden en beschermen.
Tomasz Aleksander Plusa, barokviool, geboren in Polen, studeerde in 2002 af voor het hoofdak viool aan de Academy of Music Grazyna en Kiejstut Bacewicz in Lodz. Later is hij zich gaan specialiseren in de uitvoeringspraktijk van de Barok en bekwaamde hij zich in het spelen op een barokviool.
Robert de Bree is een Nederlandse hoboïst, blokfluitist, improvisator en docent. Als mede-artistiek leider van The Scroll Ensemble richt hij zich op de onontgonnen kunst van de ensemble improvisatie in de klassiek muziek, met een accent op de barokperiode. Ze speelden bijvoorbeeld in Festival Classique met schrijver Guus Kuijer, in de film Michiel de Ruyter en voor Koningin Beatrix.
Nina Hitz is in Zwitserland opgegroeid en woont in Nederland. Ze rondde haar studie Barokcello af in 2004 aan het Koninklijke Conservatorium Den Haag. Ze is ook actief in de experimentele muziek, improvisatie en het muziektheater.
Sietse van Wijgerden, studeerde orgel aan het Rotterdams conservatorium bij Bernard Winsemius. Ook is hij afgestudeerd als kerkmusicus bij Barend Schuurman en als muziekwetenschapper. Tevens studeerde hij piano en clavecimbel. Hij houdt zich ook bezig met solozang en koordirectie.
Op het programma staan werken van Bach, Händel, Telemann, Pergolesi en Telemann. Toegangsprijzen: € 15,00 (incl. consumptie); studenten/scholieren: € 5,00. Kaartverkoop: Boekhandel Bruna, Molendijk, Oud-Beijerland en via de site van de Concertcommissie: www.cchw.nl. Reserveringen: A. Stolk, tel. (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl. Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor de Podiumkunsten, Notariskantoor Van Dorst-Dijkers te Maasdam en Galerie De Opkamer.

Meer berichten