Mevrouw Sterk-van der Straaten schenkt boom Van der Straatenplein

Mijnsheerenland - Mevrouw Sterk-van der Straaten heeft de gemeente Binnenmaas een boom geschonken. Die is bestemd voor op het Van der Straatenplein in het Dorpshart in Mijnsheerenland. Eind vorig jaar werd het helemaal opnieuw ingerichte Dorpshart van dat dorp feestelijk in gebruik genomen en geopend.
De reden van de schenking is dat mevrouw Sterk-van der Straaten erg blij is dat de straatnamencommissie van gemeente Binnenmaas besloten heeft het plein de naam Van der Straatenplein te geven. De boom, een mooie Veldesdoorn, is inmiddels geplant.

Drie generaties notarissen in één en hetzelfde dorp

Tijdens de onthulling van het kunstwerk van Theo Verhoeff op het Van der Straatenplein op zaterdag 9 december 2017 hield mevrouw Sterk-van der Straaten hierover een toespraak. Het feit dat drie generaties notarissen zich vestigen in één dorp is namelijk geen vanzelfsprekendheid. Iedere notaris moet benoemd worden door de koning. En dat dit drie keer gebeurt in één familie en ook op dezelfde standplaats is dus zeker bijzonder. Na de onthulling van het kunstwerk gaf mevrouw aan graag een boom te willen schenken die een plaats krijgt op het plein.

Meer berichten

Shopbox