Feestelijke start samenwerking KinderWaard en Kraamzorg de Waarden.

Oud Beijerland – Op vrijdag 16 februari heeft wethouder Harry van Waveren Kraamzorg de Waarden officieel welkom geheten in het pand aan de Maseratilaan 14 in Oud Beijerland. Met deze feestelijke opening is Kraamzorg de Waarden officieel partner van de Kinderwaard.

Na de onthulling van de zuil met de logo’s van CSG De Waard, Kivido én Kraamzorg de Waarden was er een kort samenzijn met de wethouder onder het genot van een stukje KinderWaard taart.

Wethouder Van Waveren gaf aan dat deze samenwerking een mooi initiatief is wat past bij de toekomstvisie van de Hoeksche Waard. Vanaf 1 januari 2018 zullen de verschillende gemeenten op het eiland waarschijnlijk samen verdergaan als de gemeente Hoeksche Waard. Met de groeiende vergrijzing die in 2020 op zijn top zal zijn draagt KinderWaard bij aan het investeren in jonge gezinnen.

De nieuwe gemeente heeft een inhoudelijk kompas met drie belangrijke pijlers om gezinnen aan te trekken in de gemeente;

Vitaliteit van de dorpen, jonge gezinnen naar de Hoeksche Waard halen
Innovatieve landbouw
Sociaal domein.

De samenwerking tussen KinderWaard en Kraamzorg de Waarden past goed binnen de pijler sociaal domein, wat gaat om zorg en welzijn.

Wethouder van Waveren nodigt tijdens deze bijenkomst de KinderWaard als belangrijk maatschappelijke partner van de gemeente dan ook uit om mee te denken over nieuwe initiatieven om jonge gezinnen te ondersteunen. Bert Tuk, CSG De Waard: “Het begint al bij 0, of eigenlijk zelfs al voor de geboorte. Met KinderWaard willen we kinderen vanaf de geboorte de beste plek geven. Daarmee begeleiden we de ouders nu al vanaf de zwangerschap met Kraamzorg de Waarden. Ook Stefanie Verrijp van Kivido en Corrine van der Pligt van Kraamzorg de Waarden sluiten zich hier bij aan. Stefanie: “Onze organisaties hebben een maatschappelijke verantwoordelijkheid om jonge gezinnen bij te staan en te ondersteunen, met Kinderwaard hebben we deze mogelijkheid en bundelen we onze krachten.”

Zowel de gemeente als de partners CSG De Waard, Kivido en Kraamzorg de Waarden zijn erg enthousiast en kijken er naar uit om de samenwerking praktisch vorm te gaan geven in de toekomst.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Bert Tuk – 0186 621 461 – b.tuk@csgdewaard.nl, Stefanie Verrijp – 0186 620 342 – s.verrijp@kivido.nl of Corrine van der Pligt - 0182-325564 - c.vanderpligt@kraamzorg.org

Meer berichten

Shopbox