De Kriekenhof en Kivido officieel geopend!

OUD-BEIJERLAND - Woensdagochtend 21 februari zijn de gerenoveerde cbs De Kriekenhof en Kivido officieel geopend met het doorknippen van een lint. De handeling werd verricht door de
oudste en jongste leerling in aanwezigheid van burgemeester mw. Jon Hermans-Vloedbeld.
Daarvoor beet Machteld Metz, directeur van de Kriekenhof, het spits af met een welkomstwoord. Zij was trots op het eindresultaat en vermeldde ook dat de Kriekenhof dit schooljaar 25 jaar bestaat. Dus dubbel feest! Stefanie Verrijp, van Kivido, sprak uit dat het hele proces van renoveren een positieve invloed heeft gehad op de samenwerking tussen hen en het team van de Kriekenhof. Bert Tuk, voorzitter van het college van bestuur van CSG De Waard, reikte een plaquette uit aan Machteld Metz.
De Kriekenhof is de eerste school met het predicaat: "De KinderWaard, waar ieder kind centraal staat: hier zit je goed". Tot slot nog een cadeau van de ouderraad van de Kriekenhof: een krat gevuld met buitenspeelgoed voor de kinderen.
Na het officiële gedeelte gingen de leerlingen onder een prachtige, kleurige ballonnenboog de school binnen. Die ochtend waren er nog diverse workshops op school. Zo werd er djembé gespeeld bij de Muziekmees en konden de kinderen cake versieren of een film kijken. 's Middags was er een Fancy Fair met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor een
nieuw schoolplein. Het was gezellig druk. Veel omwonenden kwamen ook een kijkje nemen in het gerenoveerde schoolgebouw. Nu maar hopen dat er genoeg geld wordt opgehaald om het schoolplein mooi in te richten. 

(tekst en foto; Caroliene Bijl)

Meer berichten

Shopbox