Foto: Omar Arvelo

Britt Harmsen en Josefine Boer Nederlands Kampioenen kunstrijden

Van 22 tot en met 25 februari werd op de Uithof in Den Haag de internationale Challenge cup verreden. Een wedstrijd vol met nationale en internationale toppers. De Challenge Cup wordt gecombineerd met de finales van het Nederlands Kampioenschap.

Britt Harmsen uit Puttershoek werd Nederlands Kampioen en in de categorie Basic Novice A. Vorig jaar werd zij Nederlands Kampioen in de Pre Basic Novice A.

Britt is 12 jaar en schaatst al sinds haar vijfde jaar bij Kunstrijvereniging De Drechtsteden te Dordrecht. Nadat ze vorig jaar kampioene werd in de Pre Basic Novice begon ze dit seizoen in een nieuwe categorie, Basic Novice A. In het afgelopen seizoen reed Britt drie selectiewedstrijden, waarin ze zich heeft gekwalificeerd voor de finale van zowel het NK als de Challenge Cup (hier doen ook buitenlandse rijdsters mee).
Zaterdag 24 februari was het zover, in een veld met 13 rijdsters (waarvan 8 Nederlandse rijdsters) startte Britt als elfde. Ze reed een super mooie en sterke kür met een hele mooie presentatie. Dat werd door de jury beloond met 37.39 punten (een pb) waarmee ze het goud won en de titel Nederlands Kampioene Basic Novice A op haar naam schreef. Ook haalde ze zilver op het internationale podium van de Challenge Cup en zag ze slechts een buitenlandse rijdster voor zich eindigen.

Josefine Boer (11) uit Oud Beijerland begon op 6 jarige leeftijd met schaatsen en mag zich nu kampioene van Nederland noemen na het rijden van een foutloze kür in de categorie Pre Basic Novice A.
In een seizoen wat begon met blessureleed herstelde Josefine geleidelijk en werd de vorm in januari gevonden in de laatste selectie wedstrijd in Leeuwarden waarin zij zich kwalificeerde voor deelname aan het NK. Dit kampioenschap was de vorm in zijn totaliteit terug en op het ijs in Den Haag reed zij zich naar met een puntentotaal van 31,30 en een personal best naar de 1e plaats op het podium.

Britt en Josefine werden gecoacht door het trainersteam van Kunstrijvereniging De Drechtsteden.

Meer berichten

Shopbox