Schaatskoorts gaat over het hele eiland

Puttershoek - Sinds Koning Winter terug is brak de 'schaatskoorts' ook in de Hoeksche Waard los. En vooral in Puttershoek hoopte men eindelijk eens op de Kees Verkerkbaan te kunnen schaatsen. Dinsdagmorgen was het dan zover. Helaas maar voor eventjes. Al heel vroeg waren honderden schaatsliefhebbers paraat. Een meevaller was dat de wind een stuk minder was dan de dagen daarvoor, en dankzij de uitbundig schijnende zon voelde het allemaal net iets minder 'Siberisch' aan. Vooral de jeugd was massaal aanwezig. Voor sommigen was het waarschijnlijk de eerste keer dat ze 'op de ijzers' stonden. Met steun van de bijna spreekwoordelijke stoel of een slede met rugleuning weerden de kleintjes zich dapper. 'Geweldig dat het nu eindelijk kan! De kids vinden het super en hopelijk blijft het nog een paar dagen schaatsweer', aldus een enthousiaste moeder.

De organisatie maakte zich dinsdag echter nog wel zorgen over de kracht van de zon en die zorgen bleken terecht, want rond elf uur besloot men een punt achter de eerste schaatsdag te zetten. 'Het is heel druk en de zon gaat zijn werk doen. Op sommige plaatsen kraakt het ijs nog', aldus iemand van de organisatie. De club verwacht dat de baan woensdag en verder deze week wel weer open kan. 'Nog een paar dagen vriesweer, dus morgen gaan we gewoon weer hoor', aldus een oudere schaatser.

Huldiging

Woensdagmorgen 28 februari worden twee kersverse Hoeksche Waardse Nederlands kampioenen kunstrijden in het zonnetje gezet. Britt Harmsen (12) uit Puttershoek en Josefine Boer (11) uit Oud-Beijerland pakten beiden goud in hun leeftijdscategorieën. Voor de wethouders Ina van der Werf van Oud-Beijerland en Arie Mol van Binnenmaas aanleiding om de dames te feliciteren. Beide kunstrijdsters hebben in de aanloop naar het kampioenschap last gehad van blessures en de kwalificatie was niet eenvoudig. De twee geven vanaf 10.00 uur een korte demonstratie van de hoogtepunten uit hun kür. Publiek is welkom.

(tekst en foto: Arie Pieters)

Meer berichten

Shopbox