'Plezier aan ons sterilisatieproject is niet in getallen uit te drukken'

Oud-Beijerland - Dierenarts Anton Fennema was de afgelopen weken in Suriname voor het jaarlijkse sterilisatieproject onder zwerfhonden. Samen met een team collega's hebben ze weer heel veel dieren behandeld. Hierbij zijn laatste verslag.

'Zo het project zit erop. 617 dieren zijn er geholpen. Waarvan 470 teven, 2 reuen en 134 katten. Het was een hele klus, maar met z'n allen is het gelukt. Er zijn 4936 instrumenten afgewassen en gesteriliseerd. Er zijn twee dieren ontsnapt en weer gevangen. Er zijn 28 katers gecastreerd waarvan de eigenaar dacht dat het een poes was. (of waarvan de eigenaar ons dat wilde laten geloven) Er waren twee reuen bij.(idem) Er zijn 289 barra's gegeten.(donutachtige gefrituurde dingen van onbestemde oorsprong, maar heerlijk.) er zijn voor alle vrijwilligers 23 Macdonalds chickenburgers met friet gedoneerd. Er zijn 28 pakken koekjes gedoneerd en gegeten.
Er zijn ongeveer 47 baarmoederontstekingen gediagnosticeerd. Die zijn allen geopereerd waardoor het leven van de hond gered is. Er is 1 hond geopereerd aan melkkliertumoren en 1 hond had een baarmoederprolaps (baarmoeder die er uitgeperst was door de vagina) die ook daaraan succesvol geopereerd is. Er zijn 1234 oude kranten gebruikt als postoperatieve onderlegger. Er zijn 498 teken verwijderd die in het Surinaams kupari's heten.
Er zijn honden met ontelbare hoeveelheden vlooien gevonden. Die we gelukkig met gedoneerde antivlooien middelen konden behandelen. Er is voor het project zo'n 184 kilometer' gefietst. Maar het plezier dat we eraan hadden is niet in een getal uit te drukken net zomin als de voldoening om zoveel dieren te kunnen helpen.'

Meer berichten

Shopbox