Carola Heijden: Goed voor 5 treffers
Carola Heijden: Goed voor 5 treffers (Foto: Aart van der Linden)

ADO blijft na zege derde klasser

Zaterdag stond de degradatiekraker Thor - ADO op het programma. Beide teams hadden alles te winnen en ook te verliezen. ADO moest minimaal 1 punt halen om zich in veiligheid te spelen en Thor was alleen gebaat bij een zege. Een zege voor Thor zou voor ADO nacompetitie betekenen. Bij winst van de Seuters zou Thor degraderen naar de vierde klasse. De spanning was in de eerste minuten duidelijk voelbaar in sporthal Riederpoort.

Na drie minuten opende Carola Heijden de score. Haar schot gleed na twee maal stuiteren toch nog door de mand. Arjen Kreeft zorgde voor 0 - 2, maar zag zijn tegenstander direct tegen scoren 1 - 2. Na de gelijkmaker van Thor, had Selmer de Man het vizier twee keer op scherp staan. 2 - 4. Maar de club uit Rotterdam - Zuid kwam terug tot 4 - 4. Arjen Kreeft en Carola Heijden zorgden voor een nieuwe marge van twee. Na de 5 - 6 waren het Nathalie Kuiper, weer terug in de basis na blessureleed en Carola Heijden (2) die het verschil op vier doelpunten brachten. Thor deed net voor rust nog iets terug. Ruststand 6 - 9.

Na de thee scoorde Stefan Robbemont de belangrijke 6 - 10. Na de 7 - 10 werd er tien minuten niet gescoord. Judith en Stefan Robbemondt zorgden voor het gat van 5. Nog even sputterde Thor tegen en kwam terug tot 9 - 12, maar verder liet ADO, dat collectief goed verdedigde, het niet komen. Carola Heijden, Stefan Robbemont en Niels van der Beek wisten voor het team van coach Van de Rovaart nog de korf te vinden. In de slotminuut was de 11 - 15 van Thor alleen nog belangrijk voor de statistieken.

Scores ADO: Carola Heijden 5, Stefan Robbemont, Arjen Kreeft en Selmer de Man beiden 2, Niels van der Beek, Nathalie Kuiper en Judith Robbemont.

ADO eindigt het zaalseizoen op de vijfde plaats met 5 overwinningen en 9 nederlagen. Gezien de aanwezige kwaliteiten een matig resultaat.

Zaterdag 31 maart wordt de veldcompetitie hervat. ADO bezet daar de tweede plaats met slechts 1 punt achterstand op Badhoevendorp. Tegenstander is dan weer Thor.

Meer berichten

Shopbox