Professioneel theatervakdocent van start in Numansdorp

Numansdorp - In de speelzaal van O.B.S. de Dubbeldekker te Numansdorp werd op 21 maart met de gratis proeflessen een succesvolle start gemaakt van de eerste toneellessen reeks in Numansdorp door Juf Frieda de Rhoter, oprichtster van RHO Toneel in de Hoeksche Waard. Als professioneel theaterdocent is zij reeds 5 jaar werkzaam in zowel het Primair als Voortgezet Onderwijs in met name Rotterdam e.o. Tijd om ook kinderen in de Hoeksche Waard kennis te laten maken met toneel. In deze proefreeks leren kinderen de basisvaardigheden van het toneelspelen, ze maken veel plezier, leren andere kanten van zichzelf kennen, ontwikkelen (meer) zelfvertrouwen en maken nieuwe vriendjes.
De animo voor de proeflessen was groot. De middag startte met Toneelklas S voor kinderen uit groep 1-2, waarvan een aantal reeds op 16 maart jl. een eerste ervaring hadden met Juf Frieda, in personage van boswachter tijdens de door haar gespeelde interactieve voorstelling "Er was eens…." in de Openbare Bibliotheek te Oud-Beijerland, waar 23 kinderen uit deze leeftijdsgroep enthousiast meespeelden. Tijdens de gratis proefles op 21 maart j.l. mochten ouders en verzorgers blijven om te kijken. Juf Frieda slaagde er in, de kinderen enthousiast mee te laten spelen. Ook voor Toneelklas M met kinderen uit groep 3-4-5 was de animo groot. De toeschouwers genoten van het spel van hun kinderen en kleinkinderen. Om een indruk te krijgen van de toneelles gaf Juf Frieda na de warming-up kleine spelopdrachten waarvan sommige ondersteund door muziek. De droomlift was bij uitstek favoriet! De laatste groep Toneelklas L voor kinderen uit groep 6-7-8 was met een kleine groep kinderen vertegenwoordigd in verband met een buitenschoolse activiteit van sommige leerlingen op hetzelfde tijdstip.

De lessenreeks vindt plaats op woensdagmiddagen. Rooster: toneelklas S 14.00 – 15.00 toneelklas M 15.00 – 16.00 toneelklas L 16.00 – 17.00 uur. Data: 21-28 maart, 4-11-18 april, 9-16-23-30 mei en eindigt op 6 juni 2018. Locatie: Speelzaal O.B.S. de Dubbeldekker, Buttervliet 2, Numansdorp.
Tijdens de schoolvakanties zijn de leerlingen vrij. Instromen is nog mogelijk!!!

Aanmelden kan bij Frieda de Rhoter, RHO Toneel: telefonisch 06-20682983 of via e-mailadres: friedaderhoter@gmail.com ook staat zij u graag te woord wanneer er nog verdere vragen zijn.

Meer berichten