Foto: Aart vd Linden

ADO heropent veldseizoen met zege

's-Gravendeel - Zaterdag is een start gemaakt met de tweede helft van het veldseizoen. Korfbalvereniging ADO bezet in de derde klasse I na de eerste helft de tweede plaats met 12 punten uit 7 wedstrijden. Koploper Badhoevedorp heeft 1 punt meer.

Tegenstander zaterdag was Thor uit Rotterdam, de club waartegen ADO zich in de zaal in veiligheid speelde op de laatste speeldag. Thor beschikt als een van de weinige verenigingen niet over een kunstgrasveld, daardoor waren de omstandigheden moeilijk. ADO had wat tijd nodig om zich aan te passen en na 10 minuten leidde de thuisclub dan ook met 3 - 1. De ADO treffer kwam ook naam van Julian Kreeft. Stefan Robbemont bracht de 3 - 2 op het bord, maar na de eerstvolgende tegenaanval was het weer 2 goals verschil. Een doelpuntloze periode van 9 minuten werd beëindigd door Carola Heijden, die ook de gelijkmaker aantekende, 4 - 4. Thor kwam weer aan de leiding, maar goals van Stefan Robbemont, Carola Heijden en Judith Robbemont zorgden voor een 5 - 7 ruststand.

Na de thee kon Thor nog de achterstand twee keer terug brengen naar 1 punt, 6 - 7 en 7 -8, maar Carola Heijden en Stefan Robbemont, beiden goed op schot deze zaterdag zorgden voor een marge van 3, 7 -10.Thor sputterde nog even tegen, 8 -10. Twee goals van Judith Robbemont zorgen voor die Vorentscheidung, 8 -12.

In de laatste tien minuten werd het niveauverschil ook in de score tot uiting gebracht. ADO kwam niet meer in de problemen, scoorde nog een paar fraaie treffers en bij 10 - 16 na 70 minuten blies de scheidsrechter af en was ADO 2 kostbare punten rijker.

Opvallend was de scorende inbreng van de dames ditmaal. Het kwartet kwam tot 9 doelpunten.

Doelpunten ADO: Carola Heijden en Stefan Robbemont beiden 5, Judith Robbemont 3, Julian Kreeft 2 en Nathalie Kuiper.

Omdat Badhoevedorp ook won, blijft ADO op de tweede plaats, maar is de voorsprong op nummer drie al opgelopen naar 6 punten. Komende zaterdag is er in verband met de Korfballeague Finale geen programma. Op 14 april gaat ADO op bezoek bij Nikantes in Hoogvliet.

Meer berichten