Foto: M. van de Lisdonk

De Boomgaard in het teken van wetenschap en techniek

Binnenmaas - Elke jaar organiseert obs De Boomgaard een speciaal onderwijsproject, het 'Schooljaarhoogtepunt', waarin alle klassen aan eenzelfde thema werken. Dit keer is dat thema wetenschap & techniek en krijgt het project de naam "VOORUITGANG". De Boomgaard is er namelijk druk mee bezig, met inzet van subsidiegelden, om meer aandacht te geven aan wetenschap en techniek binnen hun onderwijsaanbod.
Deze themaweken werden feestelijk geopend met knotgekke show rondom diverse wetenschappelijke proefjes. Een heuse professor van Mad Science, een organisatie voor uitdagend wetenschapsonderwijs, deed op een vermakelijke manier enkele spectaculaire experimenten. De kinderen genoten ervan, maar er viel ook het nodige te leren.

In alle klassen worden nu verschillende technieklessen gegeven. Leerlingen van de groepen 3 t/m 8 kunnen ook meedoen aan een techniekwedstrijd.
Op de vrijdag voor de meivakantie, 20 april, wordt het Schooljaarhoogtepunt afgesloten en kunnen familieleden komen kijken naar wat de kinderen hebben gedaan. Dit wordt gecombineerd met een Open Huis moment, zodat ook andere belangstellenden een kijkje in de school kunnen nemen; dit vindt plaats van 10.00-12.00 uur.

Meer berichten