Foto: De Turnkring

Noa Westerweele van de Turnkring naar NK finale!

Afgelopen zaterdag 7 april turnden drie turnsters van de Turnkring Oud-Beijerland de halve finale van het NK. De drie turnsters hebben zich met de twee voorwedstrijden geplaatst voor deze wedstrijd. De wedstrijd vond plaats in Nieuwegein.

Tess Opschoor nam dit jaar voor het eerst deel aan de officiële wedstrijden. Ze heeft in de voor wedstrijden bewezen dat ze dit niveau aan kon. In de voor wedstrijd behaalde ze een tweede plaats en tijdens de toestel finales een bronzen plak op het toestel sprong. Zij heeft zaterdag een mooie wedstrijd neer gezet. Mooie cijfers op vloer sprong en rek. Ze werd in haar categorie 14e met een hele mooie score. Ze kwam helaas 0,1 punten te kort om zich rechtstreeks te plaatsen voor het NK. Ze is nu reserve.

Noa-Lise Westerweele turnde in de tweede ronde van de wedstrijd. Ze heeft zich ook geplaatst voor de halve finale tijdens de voorwedstrijden. Noa had veel zin in haar wedstrijd en dat straalde er van af. Ze begon haar wedstrijd op balk waar ze heel stabiel turnde. Dat gaf een boost voor de rest van de wedstrijd. Ze haalde mooie hoge scores en hield het spannend. Noa is uit eindelijk 5e geworden in de allround uitslag. Ook werd ze 2e op het toestel balk. Dit betekent dat ze zich geplaatst heeft voor het NK allround en balk!

In de laatste ronde was het de beurt aan Evi Westerweele, de oudere zus van Noa. Ze turnde tijdens de voor wedstrijden heel stabiel en behaalde tijdens de district finale een 2e plaats. Evi had helaas niet helemaal haar dag maar pakte haar wedstrijd verder goed op. Ze turnde een prachtige vloer oefening. Dit bracht haar naar een mooie 15e plaats. Helaas Stroomde er in deze categorie maar 7 turnsters door naar de finale.

De trainsters van deze turnsters, Eva Koenraadt en Pernella van Steensel zijn erg trots op deze prestatie!

Meer berichten