Hans Flieringa nam vrijdag afscheid van de wildbeheerdersvereniging Hoeksche Waard en kreeg een lintje. (foto: gem. Cromstrijen)
Hans Flieringa nam vrijdag afscheid van de wildbeheerdersvereniging Hoeksche Waard en kreeg een lintje. (foto: gem. Cromstrijen)

Hans Flieringa Ridder Orde Oranje Nassau

CROMSTRIJEN – Wethouder Hans Flieringa van Cromstrijen is vrijdag 6 april benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Flieringa nam die dag afscheid als voorzitter van de wildbeheerdersvereniging Hoeksche Waard waarvan hij 40 jaar bestuurslid was.
In zijn toespraak benadrukte burgemeester Jan Luteijn van Cromstrijen de hartstocht voor wild beheer en jacht van Flieringa. "Veertig jaar activiteiten op vrijwillige basis is een bijzondere prestatie. Hans Flieringa heeft zich ingespannen voor de juiste positionering van de jacht op ons eiland, die wat imago betreft stevig onder druk staat. Hij was een kundig voorzitter die problemen niet uit de weg ging. Hij hield balans temidden van ongenuanceerde uitingen en verstoorde verhoudingen." Maar Hans Flieringa deed veel meer op. Zoals het schrijven van columns in het magazine Hoeksche Waard Groen, de inzet als gecommitteerde bij Gors-en Ambachtsheerlijkheid van Zuid-Beijerland en zijn vrijwilligerstaken bij het internationale paardensportevenement CHIO in Rotterdam. Behalve voorzitter van de wildbeheervereniging is hij ook wethouder van de gemeente Cromstrijen. Eerder was hij daar al raadslid en fractievoorzitter voor de VVD. Ook op het politiek-bestuurlijke terrein liggen verdiensten van hem. Bij zijn afscheid vielen begrippen als kundig voorzitter, indrukwekkend optreden, verbindende schakel en initiatiefnemer van inpolderingen en natuurprojecten.

Meer berichten