Olav Kooij op podium
Olav Kooij op podium

Winst voor Olav Kooij in Zuiderzeeronde

Op 14 april klonk om half 10 het startschot voor 150 junioren (17/18 jaar) vanuit De Meerpaal in Dronten, een unieke startplaats voor het peloton. Met een parcours van 120 kilometer reden de renners door heel Oostelijk Flevoland.

Na 60 kilometer door de polder ontstond er een kopgroep van 21 renners met daarin de 16-jarige Olav Kooij en zijn ploeggenoot Tim Marsman. Beiden fietsen bij de Belgische ploeg Forte Young Cycling team U19, Kooij als eerstejaars junior. Kooij is daarnaast ook lid van De Hoeksche Renners. Na 100 kilometer kreeg Kooij een lekke band, de wissel verliep gelukkig snel waardoor Olav achter de auto weer kon aansluiten bij de kopgroep die op dat moment 1 minuut en 30 seconden voorsprong had op het peloton.

Sprint
Met minder dan 5 kilometer te gaan ontsnapte een renner uit de kopgroep. Tim Marsman zette de geslaagde achtervolging in, waardoor de kopgroep in tweeën brak. Met nog 200 meter te gaan gingen 7 mannen de sprint aan richting de finishlijn in Dronten en kwam Olav als eerste over de streep. Max Kroonen werd 2e en Rick Pluijmers 3e.

Twee Hoeksche Waardse dames op het podium in Genemuiden
Bij de junioren dames stonden vorige week twee dames uit de Hoeksche Waard op het podium in Genemuiden. De dames reden een klassieker over 67 kilometer. Net voor de finish was er een grote valpartij. Leonie Bos uit Mookhoek kwam als 2e over de streep net voor Verena Batenburg uit Piershil. De eerste plaats was voor Rosalie v.d. Wolf van APB Junior Women Development Team Supported by Team Sky. Deze drie dames kennen elkaar goed, de basis van dit succes ligt bij hun gezamenlijke jeugdtrainingen bij de Hoeksche Renners.

Meer berichten