Samantha Heijden in actie tegen Nikantes
Samantha Heijden in actie tegen Nikantes (Foto: Aart vd Linden)

ADO blijft op promotiekoers

's-Gravendeel - Zaterdag moest korfbalvereniging ADO een bezoek afleggen bij Nikantes uit Hoogvliet. Deze tegenstander bevond zich in de middenmoot van de derde klasse !. De thuiswedstrijd in september was met 27 - 12 door ADO gewonnen. Een op het oog een niet al te moeilijke klus dus.

Aanvoerder Arjen Kreeft was ziek thuis achtergebleven en voor hem stond Raymond Moret in de basis. ADO begon slapjes aan het duel en dat resulteerde na zeven minuten in een 2 - 0 achterstand. Pas in de twaalfde minuut viel de eerste ADO treffer te noteren, die uit de handen van Julian Kreeft kwam. Twee minuten later tekende Stefan Robbemont de gelijkmaker aan.

Nikantes kwan door stug verdedigen van de Seuters niet meer aan scoren toe en via treffers van Selmer de Man, Stefan Robbemont, Raymond Moret, Samantha Heijden en Judith Robbemont was het vijf minuten voor rust 2 - 7. Na een Hoogvlietse treffer legde Nathalie Kuiper de 3 - 8 ruststand vast.

De eerste wapenfeiten na de thee waren het missen van een strafworp door ADO en een treffer van Nikantes, 4 - 8. Raymond Moret bracht de marge weer op 5.Na een score van Nikantes en een benutte strafworp van Stefan Robbemont was het halverwege de tweede helft 5 - 10. Ondanks de ruime voorsprong kon coach Roel van de Rovaart niet echt tevreden zijn. De scherpte ontbrak en Nikantes profiteerde met drie treffers op rij 8 - 10. Verder liet ADO het niet komen. Nathalie Kuiper, Stefan Robbemont en Raymond Moret bepaalden met hun treffers de eindstand op 8 - 13.

Aangezien de top vier won, veranderde er niets aan de stand. Badhoevedorp heeft 1 punt voorsprong op ADO, dat op zes punten gevolgd wordt door Triade en Vlug en Vaardig. Zaterdag 21 april komt nummer drie Triade op bezoek op sportpark De Schenkel.

Meer berichten