Foto: Manon wandelt met haar pony door het centrum van Oud-Beijerland

Manon van Marle gaat graag een stukje wandelen met haar pony

We spotten Manon en pony Gretha op een zonnige middag in het centrum van Oud-Beijerland. Dat is niet zo lastig. Alle kinderen die op het dorp rondlopen zijn extatisch en alle volwassen draaien hun hoofd om. Manon maakt namelijk rustig een wandelingetje met een vriendin, hond en… pony.

"Ik woon in Piershil en daar kijken ze er niet meer van op als ik met Gretha ga wandelen," lacht de jonge Hoekschewaardse. Dat doet ze namelijk al een jaar of zes. Ze maken samen rustig hele wandeltochten van vijf kilometer. "Het is weer eens wat anders dan tig rondjes in de bak. Zo zien we nog eens wat."

Maar hoe zijn ze dan van Piershil helemaal in het centrum van Oud-Beijerland beland? "We passen op bij kennissen die weg zijn. Tuurlijk is Gretha lekker mee. Waar we op passen? Op een stel shetlanders, alpaca's en nog wat andere dieren. Vandaag is het zulk lekker weer dat we besloten om een ijsje te gaan eten in het dorp. Dat was een stukje lopen vanaf ons logeeradres aan de Tweede Kruisweg ja, maar met dit weer is dat juist super fijn. Gretha is een heel rustig paardje dus ik kan haar makkelijk meenemen naar het centrum."

Veel bekijks

Een beetje bekijks en aanspraak is ze wel gewend. Als wij haar spreken zwerven er een handvol kleuters rond Manon, Gretha, hond Sammie en vriendin Vivianne. Ze moeten er zelf hard om lachen. "Het blijft leuk dat er allemaal kindjes naar ons toekomen. Sommigen zie je heel verlegen kijken, die willen wel maar durven niet zo goed. Ach, ik vind het wel prima als ze Gretha even willen aaien. Zolang ze haar maar rustig benaderen," zegt Manon.

Dit artikel komt van indebuurt.nl/hoekschewaard. Meer inspirerende verhalen over Hoeksche Waard lezen? Ga dan naar de site.

Meer berichten