Foto: PR Blieken

Eerste IKC Hoeksche Waard jarig

Klaaswaal - Woensdag 9 mei vierden de kinderen van De Blieken in Klaaswaal een klein feestje. Het was een jaar geleden dat het eerste kindcentrum van de Hoeksche Waard haar deuren opende. De opening van kindcentrum De Blieken was de aftrap voor de samenwerking van Acis en SKOC onder de naam ‘De Hoeksche School’. Okke, de mascotte van speelparadijs Avontura, kwam de kinderen en medewerkers van De Blieken feliciteren. In de hal werd door alle kinderen uit volle borst gezongen: Er is er een jarig, dat kun je wel zien, dat zijn wij. Na het liedje nam Okke uitgebreid de tijd om alle kinderen te knuffelen. Tot slot was er voor alle kinderen en medewerkers een heerlijk taartje.

Verjaardag, een jaar IKC
Al een jaar werken peuterspeelzaal, kinderdagverblijf, bso en openbare basisschool De Blieken nauw met elkaar samen als integraal kindcentrum. De medewerkers werkten het afgelopen jaar aan gezamenlijke thema’s en activiteiten. Dat doen zij vanuit een duidelijke visie op de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 13 jaar. Overal in De Blieken kom je het Bliekenhart tegen. Zelfs in de slingers tijdens het verjaardagsfeestje. ‘Onze waarden zijn samengevat in het hart,’ vertelt directeur Selma Klein, ‘hulpvaardig, aardig, rustig en trots. De slogan ‘Op de Blieken hebben we hart voor elkaar’ is ook niet zomaar een loze kreet. Zo gaat iedereen met elkaar om. Daar zijn we heel actief mee bezig.’

Kinderen, medewerkers en ouders zijn zeer positief over het kindcentrum. De kinderen vinden het heerlijk om met elkaar te spelen. De grotere kinderen genieten ervan om de kleintjes te helpen. Ouders vinden het heel fijn dat zij opvang en onderwijs op één plaats vinden. Zij zien ook de samenwerking tussen de verschillende groepen. ‘Al na een paar weken wist ik niet beter en leek het wel alsof het altijd zo geweest was. Dat zegt wel iets over de saamhorigheid en het enthousiasme onder de medewerkers,’ aldus een van de ouders.

Meer berichten