Ongeinspireerd 's-Gravendeel verliest van Zinkweg

Het lukt ’s-Gravendeel nog niet om de winst naar zich toe te trekken in 2018. De winst van vorige week tegen sc Botlek was min of meer al in 2017 vastgelegd. De voorspong hoefde maar drie minuten vastgehouden te worden.

Tegen Zinkwegse Boys lukte het niet om de 0-0 lang tot stand te houden. Zinkwegse Boys wilde er alles aan doen om van die laatste plaats af te komen. Het kwam al in de tweede minuut op 0-1. In eerste instantie kon Ricardo Bakker een vrije trap tot corner verwerken. Maar op die daaropvolgende corner was het Richard van Ruiven die het doelpunt op zijn naam mocht brengen.

’s-Gravendeel had nog tijd genoeg om iets aan die stand te doen. Zo was het Colin Reening die zijn inzet verijdeld zag worden na een gave voorzet van Jordy Westein. Met meer balbezit kon het echter niet veel potten breken. Bij ’s-Gravendeel was het lastig om de bal goed bij een medespeler te krijgen. De 0-2 viel na zevenentwintig minuten via Mike Fiere, na wat onoplettendheid bij ’s-Gravendeel. En tot overmaat van ramp viel de 0-3 niet veel later. Hier was Koen v/d Ende verantwoordelijk voor. De 0-3 stand was tevens de ruststand.

’s-Gravendeel had eigenlijk ook de pech dat Youri Ton al in de warming up moest afhaken en dat Maurits Kuiper al na vierentwintig minuten met een blessure uitviel.

In het tweede bedrijf viel er heel weinig te beleven. Wat ’s-Gravendeel ook probeerde het lukte niet om enig gevaar te stichten. Het venijn zat tegen het eind van de wedstrijd. Een vrije trap van Luc Rozendaal verdween naast het doel van Stephan van Ruiven. Het was Danilo Alkmema die de stand wat draaglijker maakte voor ’s-Gravendeel 1-3. Vlak voor het eindsignaal van arbiter v/d Born zorgde een redding van Ricardo Bakker er voor dat de stand 1-3 bleef. ZInkwegse Boys geeft de laatste plaats over aan Rockanje.

Meer berichten