Foto: Aart vd Linden

ADO omzeilt lastige klip

's-Gravendeel- Door een 16 - 14 zege op Badhoevedorp had korfbalvereniging ADO twee weken geleden de koppositie in de derde klasse I veroverd. Zaterdag moest de kersverse leider op bezoek bij nummer drie Vlug &Vaardig/KCN.

Het team uit Amsterdam Noord had nog een theoretische kans om zich te mengen in de strijd om de promotieplaatsen. Bij ADO zat captain Arjen Kreeft aan de kant met een knieblessure. Zijn vervanger was Raymond Moret.

Op het grote veld kwam ADO goed uit de startblokken: Selmer de Man en Carola Heijden zorgen al snel voor een 2 - 0 voorsprong. Het duurde twaalf minuten tot dat de thuisclub tot scoren kwam, maar Stefan Robbemont herstelde direct de marge weer naar twee. Een tweede treffer van Selmer de Man betekende een 4 - 1 voorsprong.

Na de 2 - 4 zorgde Samantha Heijden voor de 2 - 5, maar in de volgende aanval was het V& V / KCN dat nog een keer aanhaakte, 3 - 5.

Judith Robbemont met een vrije bal en Raymond Moret, met een rake strafworp nadat hij er eerst een had gemist, lieten 3 - 7 op het scorebord aantekenen. In de laatste tien minuten voor de rust werd er niet meer gescoord.

Na de (ijs)thee stelde ADO binnen vijf minuten orde op zaken door treffers van Julian Kreeft en Stefan Robbemont, 3 - 9 en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Door het warme weer en het grote veld werd het een gezapige tweede helft, waarin de voorsprong van ADO nooit meer in gevaar kwam. Beide teams scoorden nog zes maal zodat de eindstand 9 - 15 werd.

Coach Roel van de Rovaart zag dat zijn totale team op het scoreformulier belandde.

Scores ADO: Stefan Robbemont 3, Carola Heijden, Julian Kreeft, Nathalie Kuiper, Selmer de Man en Judith Robbemont allen 2, Samantha Heijden en Bart van Westen.

Aangezien runner up Badhoevedorp ook won, is de voorsprong van de Seuters met nog 2 wedstrijden te gaan 1 punt. Om zeker te zijn van de titel moeten er nog 3 punten gehaald worden tegen de 'laagvliegers' SDO en SKV. In ieder geval is ADO verzekerd van een promotiewedstrijd.

Op 25 mei komt SDO op bezoek op sportpark De Trekdam.

Meer berichten