Maasdam heeft een Bloems Minibieb

Maasdam - Geopend "Bloems Minibieb" in Maasdam. Dáár staat hij dan; In het gezelligste doodlopende straatje van Maasdam, "Bloems Minibieb". Een klein kastje vol met boeken, zomaar bovenaan de dijk neergezet.
Zaterdag 12 mei is deze minibieb feestelijk geopend door de bekende Boekenjuf, Wil van Es. Zij las een boek voor met een boodschap over geven; doorgeven van kennis, doorgeven van ideeën en natuurlijk doorgeven van…..boeken. Een grote groep mensen; familie, vrienden en mensen uit de buurt was hierbij aanwezig.

"Bloems Minibieb" is een initiatief van Maria Bolsius, speltherapeute van de speltherapiepraktijk:?"KINDSWIJZE." Als oud-leerkracht weet Maria als geen ander hoe belangrijk het is dat kinderen, jongeren en volwassenen van tijd tot tijd genieten van een goed boek. 'Het idee van de minibieb is ontstaan doordat steeds meer bibliotheken de deuren moeten sluiten of slechts op schaarse, gezette tijden open zijn. Vandaar dit particuliere initiatief.'

Een boekenkast die altijd open staat…. Zomaar aan de kant van een dijk. Een klein begin om de buurt nog leuker te maken. In de "Bloems Minibieb" zijn kinderboeken, grote mensenboeken, kook -en reisboeken te vinden. Ieder die erlangs komt kan er even in kijken en een boek kiezen om mee naar huis te nemen …. of gewoon even ter plekke een boek in te lezen in de daartoe gereedstaande stoel, lekker in het zonnetje.

Het kan ook zijn dat uzelf een boek hebt dat u graag bij anderen onder de aandacht wilt brengen…. Dán kunt u uw boek ín de kast plaatsen en schenken aan dit leuke fenomeen de "MINIBIEB."

Als iedereen meedoet, kunnen veel mensen genieten van lezen en verstoffen boeken niet achterin de kast. Wat is er mooier dan met elkaar in een buurt om boeken te delen. Je vindt "Bloems Minibieb" aan de Oude Bonaventurasedijk 107 in Maasdam.

Dus WELKOM aan heel Maasdam en omliggende dorpen. Wie weet is er volgend jaar een route te fietsen langs alle minibiebs in de Hoeksche Waard,

Info: www.minibieb.nl

Meer berichten