RS feva zeilers, broers Luuk en Sjoerd de Wijn 1ste in RS-Feva

Mijnsheerenland - De Dutch Youth Regatta (DYR) is al jaren lang een van de grootste zeilwedstrijden voor de jeugd in Nederland, dit jaar deden er 764 boten mee uit 27 landen (o.a. uit Peru, Singapore, Argentinië) is dit een bijzonder evenement waar op het hoogste niveau gezeild word in verschillende klasses.

De broers Luuk 16 jaar en Sjoerd 14 jaar uit Mijnsheerenland, hebben leren zeilen bij WSV Binnenmaas. Na het zeilen in de optimist zijn ze in 2016 overgestapt naar de tweemans boot, de RS Feva. De jongens hebben dit Hemelvaart weekeinde een knappe prestatie geleverd door 1ste te worden in de RS-Feva klasse. Tijdens de DYR deden er in de RS-feva klasse 18 boten mee uit 5 verschillende landen.

Op Hemelvaartsdag deden de broers de Wijn al goede zaken en stonden zij op nummer 1, op vrijdag was er erg weinig wind Sjoerd en Luuk hebben die dag een 6de plaats gevaren maar stonden overall nog steeds eerste. Op zaterdag was er weer erg weinig wind en hadden ze het zwaar, ze (stonden) zakten een plaats in het Klassement. Gelukkig maakten zij dit op zondag helemaal goed door twee keer als eerste over de finishlijn te varen en zo op de hoogste trede van het podium te eindigen.

Meer berichten