Foto: De uitvaartwinkel in Oud-Beijerland is sinds begin mei geopend.

Er is een nieuwe winkel geopend in Oud-Beijerland en het is… een uitvaartwinkel

Yes, er staat weer een winkelpandje minder leeg op de Oostdijk in Oud-Beijerland. De nieuwste aanwinst op de dijk is een… uitvaartwinkel. Eh, wat?

We moesten toch onze pas even inhouden toen we langs Oostdijk 24 liepen. "Hm. Nou, gezellig," bromde de man die naast ons liep. Dit soort winkels is een nieuw verschijnsel in de Hoeksche Waardse winkelstraten. En dat zorgt wel even voor gefronste wenkbrauwen, weet ook Shirley, schoondochter en medewerkster van Yvonne Jonker.

Laagdrempelig. Of toch juist niet?

"Veel mensen denken: oei, wat is dit. Wat zwaar. Maar de mensen die hier komen vinden het juist fijn dat je even rustig kan binnenstappen voor vragen. Voor hen is onze winkel juist weer heel laagdrempelig," vertelt ze. Uitvaartwinkel en begrafenisonderneming Yvonne Jonker zit al sinds jaar en dag in Barendrecht en besloot het werkgebied uit te breiden naar de Hoeksche Waard.

Wij hopen de winkel zo min mogelijk te bezoeken, maar voor iedereen die met afscheid nemen te maken heeft is het natuurlijk een uitkomst dat je hier met al je vragen terecht kunt.

Dit artikel komt van indebuurt.nl/hoekschewaard. Meer inspirerende verhalen over Hoeksche Waard lezen? Ga dan naar de site.

Meer berichten