René, opa én tweelingdochters liepen Vierdaagse

Nieuw-Beijerland - René Dortland en zijn tweelingdochters Lindsey en Vivian van 19 hebben vorige week de Nijmeegse 4daagse volbracht. Ze hebben met dat warme weer gezamenlijk 4 dagen de 50km gelopen. Een hele prestatie. Door de organisatie van de 4 daagse waren Lindsey en Vivian bovendien aangemerkt als bijzondere deelnemer vandaar dat de meiden op de slotdag met vlag nummer 68 hebben gelopen. In het daartoe uitgegeven boekje was de volgende tekst opgenomen:

68 - Bij de 19 jarige tweeling Lindsey en Vivian zit de Vierdaagse in het bloed: "Het is begonnen toen onze vader meeliep en wij als 2-jarigen langs de kant stonden om hem aan te moedigen." Na jarenlang langs de zijlijn te hebben gestaan, lopen ze nu alweer voor de negende keer mee. Toch is dit jaar extra bijzonder, want ze gaan eenmalig voor de 50 kilometer. "Dit is het laatste jaar dat onze vader deze afstand moet lopen." Al gaan ze volgend jaar natuurlijk met z'n drieën over naar de 40 kilometer. Op naar het gouden kruis!"

Het 4-daagse verhaal van de familie Dortland begint in 2001 toen René samen met zijn collega Rob voor de eerste keer deelnam. Lindsey en Vivian zaten als 2-jarigen in de buggy aan de kant van de weg in de stromende regen hun vader aan te moedigen samen met hun moeder, oma en opa.

Zij werden in de loop der jaren steeds enthousiaster en vanaf een jaar of 8 liepen ze op donderdag en vrijdag de laatste 10 kilometers mee.

'In 2010 was het dan eindelijk zo ver dat de meiden zelf voor het 1e kruisje mochten gaan lopen. Als 11-jarigen samen op de 30 km. Ze vonden helemaal geweldig', zegt een trotse moeder Regina. 

De vader van René heeft daarna ook de smaak te pakken gekregen en heeft nog 2 jaar met de meiden meegelopen totdat zij reglementair overgingen naar de 40 km. Hij is de 30 km blijven lopen.

Dit jaar is het laatste jaar dat René reglementair de 50 km moet lopen. Lindsey en Vivian beloofden hem jaren geleden dat als hij zijn laatste keer 50 km liep zij met hem mee zouden lopen. Belofte maakt schuld dus dit jaar gingen zij ervoor. Hoewel het erg warm was is het voor allemaal erg goed gegaan. Vrijdag kwamen ze zonder blaren of andere fysieke problemen, moe maar voldaan over de finish. René voor de 16e maal en de meiden voor de 9e maal. Ook opa heeft de tocht dit jaar weer volbracht.

Lindsey en Vivian streven ernaar om de jongste Gouden Kruisdragers te worden dus als alles goed gaat hopen zij dit volgend jaar te bereiken door samen met vader René de 40 km te lopen.

Meer berichten