Ideaal zeilweer voor zeilkamp WSV Binnenmaas

Binnenmaas - Watersportvereniging Binnenmaas is met 38 jonge zeilers van 7 tot 15 jaar op zeilkamp in Herkingen aan het Grevelingenmeer geweest. De watersportvereniging Binnenmaas organiseert al vele jaren een succesvol jeugdzeilkamp vooral voor wedstrijdzeilers in de optimist, splash en laser.

Dit jaar werd het zeilkamp voor de 10de keer georganiseerd door Hans Visschedijk. De deelnemers komen niet alleen van de watersportvereniging uit Mijnsheerenland, er zijn zeilers vanuit heel Nederland en dit jaar zelfs uit België die met het kamp meegaan. Zo deden er dit jaar ook weer zeilers uit de kern- en jeugdploeg mee aan het kamp.

Voor het tweede jaar werd het zeilkamp gehouden bij Watersportvereniging Herkingen. Deze prachtige locatie aan het Grevelingenmeer blijkt de ideale plek te zijn voor een zeilkamp. Het water biedt vele mogelijkheden en vooral genoeg uitdaging voor deze zeilers, die toch al heel wat gewend zijn.

De eerste twee dagen stond er relatief weinig wind, vooral in de middag kon goed gezeild worden omdat toen de wind wat aan trok. Maar de derde dag maakte alles goed, meer dan 15 knopen wind en lekkere golven met een warm zonnetje zorgde voor de perfecte zeildag. Alle kinderen, ook de jongste zijn het water op gegaan. En zijn werkelijk het water over gevlogen. Ook de andere dagen hebben de zeilers veel geleerd, vooral het zeilen op de golven kon goed geoefend worden. Op donderdag is er een waterspel georganiseerd waarbij de kinderen verschillende items over het water moesten smokkelen en geprobeerd moest worden deze veilig aan de overkant te krijgen.

Er hing dit jaar een bijzonder goede sfeer in de groep, iedereen van groot tot klein hielp elkaar met de boten en op de kant en deden enthousiast mee met het avond programma. Want naast zeilen wordt er natuurlijk ook veel plezier gemaakt op kamp.

Er zijn verschillende spelletjes gespeeld, sporten beoefend en er zijn natuurlijk was er een spooktocht en een bonte avond. Bij de bonte avond hebben de zeilers laten zien dat ze niet alleen heel sterk zijn op het water, maar ook nog verbazingwekkend goed kunnen dansen en zingen.

Er kan teruggekeken worden op een zeer succesvol kamp, waarbij de zeilers veel hebben geleerd en veel plezier hebben gemaakt.

Dit is allemaal te danken aan de jongere groep trainers die zich geheel vrijwillig, een hele week van 's ochtends tot 's nachts in het zweet gewerkt om de kinderen een zo mooi mogelijk kamp te bezorgen.

Meer berichten