Silvia Robbemont zorgde voor een extra feestelijke sfeer tijdens het lustrumfeestje in Immanuël.(tekst/foto: Arie Pieters)
Silvia Robbemont zorgde voor een extra feestelijke sfeer tijdens het lustrumfeestje in Immanuël.(tekst/foto: Arie Pieters) (Foto: )

Feest ter gelegenheid lustrum verhuizing naar 't Weegje

Een feestelijke dag, afgelopen woensdag 25 juli, voor de bewoners van het verzorgingshuis Immanuël. Het was namelijk precies tien jaar geleden dat men vanuit het oude verzorgingshuis Immanuël, aan het Immanuëlhof verhuisde naar het toen gloednieuwe Dienstencentrum aan 't Weegje.

's-Gravendeel - Een mega-operatie, die gelukkig destijds vlekkeloos verliep. Hoewel het toen niet zo warm was als deze zomer, liepen de temperaturen toen ook op tot boven de 25 graden. Na een goede twintig jaar nam men afscheid van het toen inmiddels te kleine, maar wel gezellige oude Immanuël aan de rand van het dorp. Het was voor sommigen wel even wennen uiteraard, want het oude pand was geheel gelijkvloers en nu kwam men op een eerste of een tweede verdieping te wonen. Maar dat was alleen een kwestie van tijd en al snel ontdekte men ook de voordelen: Veel voorzieningen waren nu immers binnen bijna letterlijk een steenworp afstand, zoals de beide supermarkten, de winkel van de Bruna, de pinautomaat, de Hervormde Kerk en binnenshuis kon men naar de bejaardensociëteit Het Trefpunt. Later kwam daar ook nog de bibliotheek binnen bij en zelfs twee huisartsenpraktijken. Vanaf het begin was er op de eerste verdieping al een tandarts gevestigd en waar vroeger de Rabobank was is al sinds de opening van het dienstencentrum het gezellige restaurant Nonna.

Optreden Silvia Robbemont

Al met al genoeg reden om dit lustrum met de ouderen te vieren en dus werd op de eerste verdieping een gezellige dag georganiseerd. Uiteraard met iets lekker te eten en te drinken, maar ook met een optreden van dorpsgenote Silvia Robbemont. Succes verzekerd, niet alleen vanwege haar zangkwaliteiten, maar ook omdat ze vaak heel ongedwongen contact zoekt met haar publiek. Dat bleek ook in Immanuël weer. De ouderen vermaakten zich prima. 'Tien jaar geleden woonde ik hier nog niet maar leuk dat men iets organiseert. Ik weet ook niet of er nog veel bewoners uit die tijd zijn. Je staat er ook niet bij stil dat het alweer tien jaar is', aldus een van de bewoonsters. Die dus een gezellige ochtend beleefden.

Meer berichten