Foto: Lijstje met de lastigste straatnamen in de Hoeksche Waard

Deze Oud-Beijerlandse wijk bestaat niet in Google Streetview

Google Streetview is bijna net zo fascinerend als Funda. Zo kun je vanachter je computer Tiengemeten bekijken, of dwars door het Oudeland van Strijen rijden. Maar er is één wijk in de Hoeksche Waard waar die Google Streetview auto hard voorbij is gereden: de Spuioeverwijk in Oud-Beijerland.

In 2010 en 2017 reed de Google auto rond in Oud-Beijerland om streetviewplaatjes te schieten. Maar de Spuioeverwijk is beide keren overgeslagen.

Dat er wel eens een eenrichtingsverkeerstraatje wordt overgeslagen, vooruit, maar een hele wijk? Redenen die Google zelf aangeeft voor het overslaan van straten: misschien konden we de wijk niet in door werkzaamheden, misschien heeft de bestuurder per ongeluk een stuk overgeslagen of misschien was er iets mis met de camera en opnameapparatuur.

Wat wel weer leuk is: van het nabij gelegen Paviljoen de Oude Tol zijn wél Streetviewbeelden, zelfs van binnen !

Lees ook:

Genieten van Hoeksche Waard

Straatnamen waar je spontaan dyslexie van krijgt

Indebuurt Hoeksche Waard houdt van grappige feitjes en weetjes over ons eiland. Daar past di... Rosanne Buitendijk - Geplaatst op 18 juli 2018

Dit artikel komt van indebuurt.nl/hoekschewaard. Meer inspirerende verhalen over Hoeksche Waard lezen? Ga dan naar de site.

Meer berichten