Foto: Het Chinese restaurant in Numansdorp staat er maar vervallen en verlaten bij.

Waar hangt toch de eigenaar van dit verlaten pand in Numansdorp uit?

Eén van de mooiste panden aan de Voorstraat in Numansdorp staat er maar treurig en vervallen bij. Zonde, vinden wij – en Numansdorpse ondernemers. Waar hangt de eigenaar uit en kunnen we hem niet even aan zijn jasje trekken om de boel op te knappen?

Het statige pand is een Rijksmonument en was vroeger onder meer een bankgebouw. De laatste zaak die erin zat, was Chinees restaurant Hong Fa. Nu staat het leeg, op een verlaten keukentrapje en nog wat onbeduidende rommel na. Door het gebroken raampje op zolder wappert mysterieus de vitrage.

Melanie woont boven haar winkel Soof Stijl en kijkt recht op het monumentale pand uit. "Het is af en toe best spookachtig," zegt zij erover.

Het pand werd in 2011 geveild en kwam uiteindelijk in handen van een Chinees die nu in Hongkong woont. De gemeente vertelt ons dat er contact is met de eigenaar. "We zijn met hem in gesprek. Hij heeft aangegeven dat hij het pand wil behouden. Het onderhoud van het pand ligt dus bij de eigenaar," laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Cromstrijen heeft de man al eens een dwangsom opgelegd omdat hij weigerde de nodige klusjes te doen om het monument in goede staat te houden. Als eigenaar van een monument kun je trouwens niet verplicht worden om het pand netjes te onderhouden, maar de gemeente mag iemand wel verplichten om bij ernstig verval maatregelen te nemen.

Zo te zien heeft dat weinig indruk gemaakt. Laten we hopen dat die beste Chinese man snel een klusteam naar de Voorstraat stuurt en weer wat moois maakt van dit indrukwekkende gebouw.

Lees ook:

Mysteries

Het jongste dorp van de Hoeksche Waard is…. weet jij het?

Goed, we hebben het over het jongste dorp, maar om een dorp van ruim 376 jaar oud nou jong t... Rosanne Buitendijk - Geplaatst op 17 juni 2018

Dit artikel komt van indebuurt.nl/hoekschewaard. Meer inspirerende verhalen over Hoeksche Waard lezen? Ga dan naar de site.

Meer berichten