Foto: Marjan Houtman in Puttershoek gaat dicht.

Er verdwijnt nog een nostalgische naam uit Puttershoek: dag Marjan Houtman

Na Alcazar sluit er nog een bekende Puttershoekse onderneming de deuren: boekhandel Marjan Houtman stopt ermee. Marjan en haar man Leo verkopen hun winkel en gaan met pensioen. En na 45 jaar in Puttershoek moet Marjan daar best even stevig van op haar lip bijten.

"In 45 jaar heb ik toch heel wat opgebouwd met mijn klanten, dus makkelijk is het niet. Mijn man is de 65 gepasseerd en ik ben het zelf ook bijna, dus het werd tijd," zegt Marjan zelf.

Maar zoals dat gaat in Puttershoek , komt de winkel niet leeg te staan. De winkel wordt in tweeën gesplitst. In elk geval krijgt de Puttershoekse Marieke Bijl eindelijk haar gedroomde plek waar ze van haar webshop Twee Ons Geluk ook een fysieke winkel kan maken.

Afgeslankte boekhandel

Voor het andere deel van het pand zijn er twee mogelijkheden: mogelijk gaat boekhandel Houtman in afgeslankte vorm verder met een nieuwe eigenaar. Daarover lopen nu gesprekken. Mocht dat niet doorgaan, dan sluit Marjan Houtman per 1 februari 2019 definitief de deuren en komt er ruimte voor een nieuwe ondernemer.

De verbouwing van de winkel gaat al snel gebeuren: vanaf 13 augustus is de winkel daarom tijdelijk dicht. Vanaf half september gaat Twee Ons Geluk open.

Dit artikel komt van indebuurt.nl/hoekschewaard. Meer inspirerende verhalen over Hoeksche Waard lezen? Ga dan naar de site.

Meer berichten